Merhaba

Dururken kavrama noktası ile kaldırılıyor araba. Ama neden hızla debriyajı bırakmak arabayı stop ettiriyor. Yarım kavrama halinde araba gidebiliyorken tam bırakılmış halde neden araba gitmiyor ve stop ediyor?

Saygılar

 

Motorun gücü yetmiyor. Torku sağlam arabada öyle olmuyor. Senkromeşsiz şanzımanlı araba kullandıysan aragazına aşinasındır. Bir benzerini zayıf motorlu arabalarda da yapmak gerek. Debriyajı salmadan hemen önce bir aragazı...

Bu arada şanzıman kelimesi fransızca changement'dan geliyormuş. Aydınlandım geçen.

alperz

teşekkürler. ama neden yarım kavrama noktası arabayı götürebiliyor? yarım kavrama da stop ettirmesi gerekmez mi güç yetmediğinden?

Mehmet Ersoz

Yarim kavramada motor ile tekerlerin baglantisi da yarim. Yani tekerlerin direnci yariya iniyor aslinda. Dolayisiyla motorun urettigi guc tekerlere tork olarak yari yariya aktariliyor. O zaman da motor durmuyor.

alperz

bunun mekanigi bisiklet frenlerine benziyor biraz. yarim basinca bisiklet yavasliyor ama tam basinca hemen durmuyor, teker kilitleniyor. giden bir araci hemen durduramadiginiz gibi hemen de harekete geciremiyorsunuz.

icim urperiyor

Haltercinin (silkme/koparma olmadan) birden bire ağırlığı yukarı kaldırdığını düşünsene. Bu da ona benzer. Hızlı yükselirsen düşüşte sert oluyor.

1adam
1

mobil görünümden çık