evde ankastre falan varsa bunları kontrata eklemelisin.
ödeme günü ve ödenecek hesabı kontrata yazmalısın.
depozito al. bazıları 2 kira, bazıları 1,5 kira istiyor. sana kalmış.
kontratı yaptıktan sonra kiracıyı kendin, eşin ya da çocukların yaşamadığı sürece çıkartamıyorsun. tabii kiracının kontrat şartlarını ihlal etmediğini düşünürsek. ona göre dvran.
Sanırım tahliye bbelgesinde yapilabiliyor.konuyla ilgili daha detaylı bilgisi olan yazar.
Noterden tahliye taahhüdü iste. Bu aslında çok nahoş fakat kirayı vermeyen bi kiracıyla aylarca mahkemelerde sürünmek daha nahoş. Tabii bunu yaparken kontrata bu maddeyi belirtmelisin. Zira, senden hoşlanmadım diye çıkarılmak kimse için hoş olmaz, senin vicdanın için de :)
Tahliye taahhüdüne nasıl tarih bir atacağım. Benim kiracıyı çıkartmak istediğim belli bir tarih yok ki. Nette baktım ama bir fikir edinemedim.
hayırlı olsun.
standart kira sözleşmeleri var internette ve kırtasiylerde onları inceleyin. onun dışında şunlara dikkat edin
1. evin durumunu detaylıca yazın
2. kiracı çıkarken evi boyatıp mı çıkacak yoksa bayatmadan mı çıkacak yazın. istereniz illa filli boya şu numara ile boyatacak bile yazabilirsiniz. size kalmış
3. kesinlikle bir banka hesabına yatırsınlar
4. kira 1 gün bile gecikse gidin ihtar çekin. gerekirse söyleyin ben değil avukat takip ediyor otomatik ihbarı çekecekler diyin. kiracı mesela ayın 5 inde öderim derse siz 10 unda yazın kontrata, ama dediğim gibi 11 inde çekin ihtarı.
5. (bunu yapmanız zor ama yine de yazayım)
mümkünse son 3 ayın kirasını peşin alın. kira 1000 tl diyelim, siz adamdan +3000 tl alın ve son 3 ay kira ödemeyeceğini kontrata yazın. şimdi, bu neişe yarar derseniz, kiracı kira ödemediğinde 1 yıl içerisinde 3 kez ihtar yerse ancak o zaman evi tahliye ettirebilirsiniz, başka türlü de çok zor çıkartmanız (aklınız durur) o 3 kira parası da sorun çıkarsa kaybedeceğiniz zaman içindir.
şayet geciktirirse ihtar çekmenizin öndeminide anlamışsınızdır. elinizde evden çıakrtabilecek dayanak olsun, istemezseniz kullanmassınız o ayrı.
terk taahhüdü için hem kiracının hem de eşinin imzası lazım, ki yanılmıyorsam artık noter huzurunda olmaşartı da getirilmiş olabilir. bunun yanında kira kontratının tarihinden sonra imzalanmış olmalı o taahütname. aynı tarihte olursa kontratı yapıp kiracı gidip size ihtar çekerse bu taahhütname geçersizdir diye bir hükmü kalmaz.