hola sakins of duyuru,
genç birisine ne kadar uyku yeter günlük? yani en az uyku ile yaşamımı idame ettirmek istiyorum. bir doktor adayı 5 saat demişti ama hiç denemedim. 6 saat uyuyordum uzun bir süredir ama final dönemi bozuldu 9 a çıktı. dahi uykusu desen onun için uygun vakit var mı yok mu onu da bilmiyorum. bir de günlük düzenli spor yapıldığında (bi saat bodybuilding, spor sayılır mı bilmem) kaç saat olabilir. falan filan..



 

ya nerede okudum tam hatılamıyorum ama bir üniversitenin araştırmasına göre günde 6 saatten az uyumak kanser riskini arttırıyormuş. benim bildiğim de 8 saatten falza uyumanın anlamı yok.

misal şöyle yapılabilir günlük 6 saat uyku , eer imkan varsa 1 saat öle kestirmesi... ama yoksa da bence 6 saat kişiye yetmeli ya.

cedric

eğer akşam vaktin varsa 7-8 gibi, 1 saat uyumayı dene. ben çalışıyorken gece 2'de yatıp sabah 7'de kalkıyor, akşam işten gelince de 7-8 arası kestiriyordum. akşam ve öğle uykusu gerçekten iyi geliyor. tecrübeyle sabittir.

hsyn

body yapiyorsan en az 8 saat uyu bence. arkadaslarin dedigi gibi arada sekerleme yapmak bayagi iyi geliyor.

traktor

insanın biyolojik saatine göre gece 11 ile sabah 5 arası uyku için ideal saatlermiş. eğer 6 saat şartsa bu saatlerde dene, yetmezse gün içinde 1 saatlik kestirmeler işe yarar.

bykush
1

mobil görünümden çık