şu duyuruyu görünce geldi aklıma: eksiduyu.ru

diyelim ki burada bahsedilen imgelerin, atıfların, subliminal mesajların hepsi gerçek. peki bu mesajların kim tarafından, ne şekilde servis edileceğine kim karar veriyor? amerika mı, illuminati mi, mason locası mı? her ay bi toplantı yapılıp "hmm şu aralar popüler olmuş mervehan var, onun klibine çökelim" mi diyorlar?

tamam, ayakları biraz daha yere basalım. yönetmen kimin inisiyatifiyle bu imgeleri yerleştirmiş olabilir? bu devirde kimse bedavaya babasını bile oynatmaz klipte, yönetmene para mı verilmiş olabilir?

diyelim ki bu klibin subliminal mesaj içermediğini düşünüyorsunuz, içerdiğini düşündüğünüz herhangi bir film, müzik, klip, kitap gibi eserin ne şekilde subliminal olacak şekilde planladığını kendinizce açıklar mısınız? arkasındaki motivasyonu merak ediyorum, dünyanın en güçlü insanlarına bunları yaptırmak için çok büyük motivasyonlara ihtiyacınız yok mudur?
grazie...

 

Bu simgelerin de kurandaki mucizeler gibi oldugunu dusunuyorum. Kurandaki mucize, bilim omu kesfedince ortaya cikiyorn bu simgeler de ancak biri kendini kesfedince ortaya cikiyor. Bilincli olarak yerlestirildigini dusunmuyotum.

allah yazdiysa bozsun

gerçek olduğunu varsayalım dediğin için:
mervenin klibine çökelim diye yuvarlak masa toplantısı şeklinde değil de belli bir hiyerarşi içinde olmasını beklerdim herhalde. yani direkt ceo'dan ofisboya emir gelmesi gibi değil de müdürler ve şefler aracılığıyla herkesin kendine biçilen görevi yerine getirmesi gibi diyebiliriz.

müzisyenler, klip yönetmenleri, hele kitap yazarlarının kendi işlerine kattıkları göndermelere sembollere her zaman güven olmaz :) oraya yem olarak da atabilirsin o sembolleri. kreatif ekipler ilgi çekmek için, konuşulsun diye yapabilirler veya bilinçli olarak atıfta bulunabilirler. sonuçta illüminati sembolleri de artık popüler kültür oldu.

lily briscoe

Psikolojinin pazarlamada kullanılması ile ilgili biraz araştırma yaparsanız birçok şeyin kasıtlı olduğunu görürsünüz. Fakat buradaki örnekte öyle olmadığını düşünüyorum, %50si ancak kasıtlıdır.

kullanıcıadımbuolsun

@lily briscoe ben de böyle düşünüyorum zaten, o semboller ya da verilmek istenen mesajlar bahsedilen manada bir "üst aklın" ürünü olmasa gerek. baktılar subliminal encoding popi getiren bir iş, sırf bu amaçla kullanıyorlardır, çok normal.

@kullanıcıadımbuolsun evet evet, sadece adından bahsettirmek için değil, ürünün satışını arttırmak ya da marka algısını yükseltmek için de yapılıyordur. ama bunları yorumlayan insanlar bu mesajların genelde daha büyük bir amaca hizmet ettiğinden, organizasyonel yapılanmaların işi olduğunda bahsediyor ya; ona istinaden sordum, belki de gerçekten göremediğim bir amaç olabilir diye. gerçi çok inandığımdan değil ama dinlemek isterdim.

Bruce
1

mobil görünümden çık