
İnsanlar hiç kaza yapmamış araçları pek satma eğiliminde değil. Dediğiniz gibi büyük bölümü kazalı olduğu için satıyor. Çok nadiren ev almak için arabasını satan var. Ancak o araçlar da kazasız olduğu için, fiyatı da uygun ise ilna çıktıktan sonra 1-2 gün içinde satılmış oluyor.
Tavsiyem; uzun süre araştırmak durumunda kalsanız dahi kazasız araçlara bakmaya devam edin. Kazalı olanı almaya karar verirseniz de en azından kaput bölümü zarar görmemiş araçlar alınabilir. Örn: kapılar, bagaj, çamurluklar işlem görmüş olabilir. Ancak kaput ya da tavanda işlem varsa o araçlardan kesinlikle uzak durun.


Bence çamurluk ve tampon hasarlarına takılmamak lazım, bunlara takılmadan bakın. @himmet dayi bi şey olmaz demiş ama bence kapısı çarpılmış araçlar da sıkıntılı, fiyatı öyle olur ki kapı hasarı kabul edilebilir dersiniz o ayrı.


az daha fazla para verip dod, kosifler, mercedes gibi firmaların kendi ikinci ellerine bakın.
onlarda garanti vs olayı bile oluyor.


istanbulda olup da kazasız araba bulmak cok zor. benim izmir'de iki kez dikiz aynam, bir kez de ön camurlugum hasar gördü park yerinde. belirli bölgelerde hasar yoksa kaza ve boya cok mühim degil.
bir de cok agir kaza gecirmis arabalari sanayide toplayip boyayarak satan bir esnaf tayfası var. özellikle bunlara dikkat edin.


almanya'dan falan geldiniz herhalde, türkiye'de trafiğin nasıl aktığını görüp kazasız araba aramak asıl tuhaf olan kısım.
biri maddi hasarlı ve biri yaralanmalı olmak üzere iki kaza yaşadık. ikisinde de karşı taraf % 100 kusurlu çıktı. kimse ne ayna kullanıyor ne de sinyal veriyor. kırmızı ışıklar desen kimsenin umrunda değil. hız sınırının aşılmasından bahsetmiyorum bile.
sen istediğin kadar sakın, kurallara uyup dikkatli sür ama öküzün biri gelip vuruyor. onun için ağır hasarlar dışında çok takılmayın, ben şahsen ankara, istanbuh ve izmir'de kullanılıp hiç kazası yok denilen arabalardan şüphe ederim. ekspertiz yapan yerlere de çok güvenmeyin.


doluya karışmamış araç bulmak zor olacab bundan sonra
