[q]
(4) 

ihbar süresi

duyuru #1212047
5 ay 10 gün çalışılmış bir şirkette ihbar süresinin 2 hafta olduğunu biliyorum. bu, şu an çalışılan şirketin beni 2 hafta daha tutma hakkının olduğunu bildiriyor di mi? yani opsiyonel değil, şirket 2 hafta daha kal diyosa kalmak zorundayım?




 

Evet, zorundasınız. Tam tersi siz iki hafta kalmak isterseniz de şirket sizi 2 hafta tutmak zorunda. 1 taraf isterse diğer taraf uymak zorunda ihbar süresine.

perferil

evet kalmak zorundasınız. genelde tutmazlar o kadar ama yöneticinizle aranız iyiyse ve konuşursanız. kalmazsanız ne olur, 3 gün gitmezseniz işe iş akdiniz feshedilir. dava açabilirler. 2 haftalık ücretimi bırakıyorum beni hemen çıkarın deme hakkınız da var avukatın söylediğine göre.
bir de günlük iş arama süreniz var, onu toplu şekilde de kullanabiliyorsunuz. bu sayede örneğin 2 gün erken ayrılmış olursunuz. ama sigortanız yine 2 haftalık süre sonunda kesilir.

veritaslibertas

onu da soracaktım aslında unutmuşum. günlük iş arama izni ne kadar? ya da haftalık bi kota vardır belki.

duyuru

günde iki saat iş arama iznin var, bunu toplu olarak da kullanabilirsin, her gün de kullanabilirsin. bu durumda iki gün öncesinde işten çıkabilirsin.

hosein
1

mobil görünümden çık