mobilden bir siteye girdik, en son başıma gelen bu olduğu için örnek olarak sondakika.com diyelim. Otomatik olarak bizi m.sondakika.com adresine yönlendiriyor mobil cihazdan girdiğimizi anlayıp. Ordan bi haber linkini aldık arkadaşımıza mail attık o da bilgisayardan açtı. Niye mobil site ile açıyor haberi yahu? Bilgisayardan girdiğini anlamıyor mu? facebook, twitter gibi devasa sitelerde bile bu böyle olduğuna göre bir imkansız durumu mu var?




 

oradan alinan haber linki m.sondakika.com/xyz/abc gibi bir linktir. basinda bulunan m. den dolayi bilgisayardan girildigini bilse de mobil sayfaya yonlendirir, cunku ozellikle mobil versiyona girmek istedini varsayar. imkansiz bir durum degil bunu duzeltmek, her girdiginde nereden girdigini dikkate alip ona gore acabilir. kotu bir kullanici deneyimi tasarlanmis, o nedenle boyle calisiyor.

emrahday

yazılımcıları bok gibi olduğu için arkadaşlar.

imkansız b ir durum falan yok. desktoptan girdiğini algılayıp m.'sız adrese redirect yaptırmaları lazım normal şartlarda.

tchuck

iki taraflı yoklamıyolar o yüzden. url yapısı da farklı oluyo kimisnin başındaki m'yi kaldırıp desktop'a da çeviremiyosun öyle salak bi durum.

facebook'un m. şeklinde başlayan sayfası inanılmaz eski, muhtemelen 6-7 senedir geliştirilmiyor.

yuto
1

mobil görünümden çık