Selam,

Kahvaltılarımı şu aralar yulaf ezmesi+kuru üzümü kaynar suda biraz bekletip süzdükten sonra içine süt ekleme suretiyle yapıyorum. Dün ekipten bir arkadaşım tatile giderken kahvaltılık gevreğini bana verdi , nestle nesfit ballı bademli tam tahıllı gevrek. Direk süte atıp yiyorsun. çok güzel ya, uğraşmıyorsun. Tadını da beğendim :(

en sağlıklı kahvaltılık gevrek hangisi? Yulaf ezmesi + kuru üzümden sıkıldığımda arada ona geçerim, güzel olur.

Şu ana kadar denediğim kahvaltılar:
-evden altın çörek + peynir domates zeytin getirmek
-tost
-poğaça
-simit-peynir
-yulaf ezmesi
-evden sandviç

 

granola diye bir şey var, denemelisin bence.

jihat

granola +1 ama ucuza satılanları çok şekerli, sağlıklı olsun diye şeker gömüyorsun. özellikle ithal ürün satan yerlerde bulabileceğin yabancı menşeili ürünlerde şeker daha az oluyor.

Bruce

Yumurta peynir zeytin domates salatalık kuruyemiş yeşil bitkiler, sağlıklı olan bunlar diğerleri çöp. Bahsettiğin ballı bademli tahıl gevreğini yiyeceğine direkt çikolata ye, aynı şey.

angelus

Tadını beğendin çünkü yediğin şeyin tatlıdan farkı yok.

arnold schwarzeneger

sütün içine akşamdan yulafı ve herhangi bir meyveyi (şeftali, muz, ananas en çok yakışanlar) koymak suretiyle de yapabilirsiniz. içine yemeden isterseniz biraz ceviz fındık da ekleyebilirsiniz, çok güzel olur. tarçın da yakışır.

granolaların en sağlılıklarından biri (şeker yerine elma konsantresi kullanıyorlar, elma konsantresinde şeker kullanmıyorlarmış bizzat iletişime geçip sormuştum): www.momsnaturalfoods.com.tr

muz ve kakaosu favorimdi bir aralar. şimdi kendi granolamı kendim yapıyorum, elma püresini de ben hazırlayıp, elma püresi ile tatlandırıyorum, muhteşem lezzetli oluyor. isterseniz onun da tarifini yazabilirim.

vejeteryanvampir

yulaf ezmesi + chia tohumu + az bal (ya da kuru meyve) + süt.

nesfittir granoladır falan bunlar çok şekerli. kalorilerine baktığın zaman zaten fitlikle falan bir alakaları olmadıklarını göreceksin.

pitjantjatjara
1

mobil görünümden çık