[q]
(4) 

marangoz işi

naelektrisan #1211032
bir marangoza gidip bana şunun aynısından yap dediğimizde maliyeti ne olur?

bit.ly

teşekkürler

 

birçoğu uğraşmaz, uğraşan da çok para ister. bu iş vakit alan bir iş, işçiliği fazla, sen de takdir edersin ki insanlar genelde işçiliği daha düşük, zahmetsiz ve getirisi yüsek işleri tercih ederler.

giovanne

malzemesine göre değişir.

normal ahşap olursa işçilik çok olacağı için pahalıya gelir. kesecek oyacak zımparalayacak vernikleyecek boyayacak. zaten artık ham ahşaptan işçilik yapan usta da bulamazsın, hızarı bile yok artık çoğu marangozun.

mdf tarzı şeylerin suda bekletilip kavislendirilebilen türleri var. onlardan kullanılması lazım ama o da her marangozun atölyesinde olmaz ki sana kesip parça çıkarsın. kulaklık olacağına göre 25 cm bişey lazım olur sana ki gidip bir plaka alman lazım o da en az 200 civarıdır.

halanne

bu resimde yanılmıyorsam kaplama da var.
halanne nin dediği gibi bir parçayı alacak suda/buharda vs bekletip yumuşatacak sonra o şekildeki gibi kalıba sokacak sonrasında da kaplamasını yapıştıracak vs.
bununla gerçekten uğraşacak adamı zor bulursunuz, geçmiş olsun

kisa

Sadece ahşaptan olursa pahalıya mal olabilir. Ayrıca düşünürsen uygun çapta arka arkaya dizilecek 7-8 bambu çubuğu görüntüdeki bu şeklin kalıbına konulup sonrasında birleştirilerek yapılabilir bu.
İş sonunda da vernik & boya.

1adam
1

mobil görünümden çık