İnternette sürekli takımdan bahsediyorlar banka ve kurumsal firma için ama takım elbisem yok. Dün aradılar, takım alacak zamanım da yoktu. Bir yığın düz keten,kumaş gömlek ve pantolon var. Öncelikli amacım da master, iş değil ama yine de girersem çok iyi olur. Sorularım:
1. Smart casual ciddiyetsiz mi durur?
2. Kısa kol gömlek ya da polo yaka tişört absürt mü olur?

Banka çalışanıyım, siyah ya da lacivert takım hariç herhangi bir şeyi aklından bile geçirme.


banka çalışanıyım. Sen manyak mısın? niye bankacı oluyorsun???


Banka çalışanı değilim. Arkadaşım banka çalışanı işe her gün takım elbise ile gidiyor. İş görüşmesine öyle gidersen bu kurumsal canavarlar aklını alır.


Bankada iyi pozisyon olmaz ama ben casual giyindiğimde olumlu, lacivert takımla olumsuz sonuç almıştım.


banka çalışanları bu saatte giyim kuşam tavsiyesi veriyorsa o kadar da kötü değilmiş sanki? hani kafanızı kaldıramıyordunuz hah?


şayet işe alınırsan hep takım giyeceksin, şimdiden kaçınıyorsan hiç bulaşma bankaya gardaş.


takım olmalı bence ama olmadı yine düzgün bir pantolon gömlek. polo yaka tişört aklından geçirme tabi ki.


Koyu lacivert takim
Beyaz gömlek
Bordo kravat
Siyah kemer
Siyah parlak olmayan deri ayakkabi


1) smart casual olmaz. Sadece it kısmı için olur o da belki.
2) kısa kollu gömlek olmaz, tişörtü ise sormamışsın gibi kabul ediyorum.
İşi istiyorsan mutlaka takım elbise al, o kadar söyleyeyim. Bir tanecik takım elbisen olsun, görüşmelerde giyersin. Hiç giymezsen arkadaşlarının düğününde falan giyersin.
Bordo kravat olmaz bence görüşmede, işe alınırsan takarsın. Takım alırsan hava sıcak diye ceketsiz gitme. Mutlaka ceketinle git. İçerisi zaten klimalı oluyor. İçeride giyersin. Görüşme ortasında da sıcaklayıp çıkarma. Bayağı kötü bir izlenim oluşturuyormuş.
İyi şanslar.


birkaç saatliğine takım kirala yada arkadaşından ödünç al.
