Bir arkadaşın ricası ile bir şeye giriştim ancak daha önce benzer bir uygulama yapmadığım için tıkandım. Açıkçası tam olarak nasıl arayacağımı bilemediğimden (biraz da gece vakti kafa da durdu) kaynak da bulamadım. Öncelikle türkçe, elbette ingilizce kaynaklar mümkündür.

Verilen bir web service adresinden soap kullanarak kullanıcı adı ve şifre parametreleri ile xml datayı çekip responsetext ile ekrana yazdırabiliyoruz. İstediğimiz gelen datada istediğimiz verileri elimizde hazır bulunan id'lerle çekebilmek. Data bir geliyor 2,5 mb her seferinde çekiyor. Bir yere dosya olarak yazdırıp xml dom kullanarak okuyalım diyoruz. Ancak verilerin her an güncelleme durumu varmış bu yöntem işimizi görmüyor. Her seferinde soap ile datanın tamamını çekmeden nokta atışı yapıp istediğimiz veriyi alma yöntemi nasıl oluyor? Bunun ile ilgili kaynak, yöntem, xquery şu bu var onu kullan, burda incele diyebileceğiniz mümkünse example üzerinden adım adım anlatan kaynaklar olursa makbule geçer.


 

öyle bir yöntem yoktur. Ancak hizmet aldığınız web servis'te bahsettiğiniz "nokta atışı" için method olması gerekir. Bir web servis ne dönüyorsa hepsini almak durumundasınız.

sinuzit
1

mobil görünümden çık