babam bugün zincirleme trafik kazasına karışmış. en öndeki kamyonet duruyor, audi bu kamyonete vuruyor, babam da audiye arkadan geçiriyor. tutanak yazılırken farkediliyor 28.06 da sigorta bitmiş sigortacı da haber etmemiş. audi nin kaskosu var ama sonra kasko şirketinin ruhsat sahibine ya da babama rücu etme durumu var mı ? sigortayı hemen yaptırdık tabi geçerli olur mu bilmiyorum. bir de şöyle bir durum var kaza raporu 07.07.2017 olarak yanlışlıkla tutulmuş. sadece arkada oluşan hasardan mı sorumlu tutulur. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?




 

Anladığım kadarıyla sizin sigortanız yoktu. Öncelikle sigortası olmayan araçlarla karıştığınız kazalar için tuttuğunuz tutanağın geçerliliği olmaması gerekli. Böyle durumlarda polis çağırıyorsunuz.

Trafik sigortası karşı tarafın hasarının ödemesini yapar. Sizin hasarınızı ödemez. Diyelim Audi ile 2 aracın karıştığı bir kaza yaptınız. 100 kusurlusunuz ve trafik sigortanız yoktu diyelim. Polis çağırılır. Polis tutanak tutar. Audi, o tutanak ile kaskosundan aracını yaptırır. Kasko'da sizden hasar bedelini ister. Eğer ödemezseniz icraya falan veriyor.

Tutanağı yarın tarihli tutmuşsunuz. Eğer karşı tarafların sigortanız olmadığından haber yoksa (ki varsa tutanak tutulmaması gerekiyordu) sigorta eksperlerinin kararına kalacağını düşünüyorum. Yani bu aracın kaza anında aslında sigortası yokmuş, diyebilir mi bilemiyorum. Aynı şekilde sizin ne kadar kusurlu olduğunuz ve sigortanızın ne kadar ödeme yapacağı eksper raporunda belli olacaktır.

malheiros

Her türlü size rucu edilecek audinin masrafları.

goodman

teorik olarak kimse şikayet etmez ise yarın tarihli tutulan tutanak sizi kurtarabilir. ama bir şekilde ortaya çıkarsa sigorta dolandırıcılığına girer ve büyük dert.
(mobeseler, araç kameraları, güvenlik kameraları vs şeklinde bazen araştırıyorlar)

normalde kasko audinin masrafını öder ve yaptığı masrafı karşı tarafın (sizin) trafik sigortanızdan tahsil eder. trafik sigortası geçersiz ise araç sahibinden tahsil edilir.

orpheus
1

mobil görünümden çık