[q]
(5) 

Futbol spikeri

rosey #1204254
Futbol spikeri maçı anlatırken tribünden sahaya bakarak anlatıyorsa o kadar uzaktan futbolcuları nasıl hatasız ayırt edip görebiliyor? Özellikle sahaya uzak olan tribünler var. Hiç mi yanılmaz ya da sahanın bir ucunu göremediği hiç mi olmaz




 

kadroyu ezbere biliyor, kimin nerede durduğunu da biliyor haliyle.

sanrı

Futbolcuları gösteren ilave bir ekran mevcutmuş. Çok çok önceleri Ertem Şener ile mi ne tanışmıştım, Star'da Şampiyonlar Ligi anlatan spikerlerden biriydi o zaman, bayağı detaylı tarif etmişti. Ben onun yalancısıyım bu arada.

tel tokasini duzelten samuray

önlerinde ekran var. maçtan önce de çalışıyorlar numaralara, pozisyonlara, isimlere vs. buna rağmen şaşıranlar da oluyor zaten.

nrmnm

ercan taner kendisi demişti;

her futbolcunun kendine özgü kol uzunluğu tercihi, konçları çekme tercihi, ayakkabı bandı rengi gibi şeyleri hafızaya attığını, zaten pozisyondan da az çok tahmin edebildiğini belirtmişti.

eskiden o ekran yoktu, düzen benim dediğim şekildeydi.

yukselen gunes evi

pozisyonlardan anlaşılır. maçı takip ediyorsan sağ bekin sol açıkta olamayacağını tahmin edersin. orada olsa bile ne yapacağını bilemez bir halde geri dönmeye çalışmasından anlaşılır. ancak forvetlerle kanatlar falan karıştırılabilir. onları da bi zahmet ezberlesinler.

bohr atom modeli
1

mobil görünümden çık