mesela bir işim düşüyor web sitesine, yanlışlıkla bir yere tıklayınca sayfa giriş yapma/login sayfasına götürüyor. aynı durum facebook veya yabancı sitelerde pop-up şeklinde küçük bir pencere açılıyor, istersen o minik pencereyi kapatıyorsun.

ya da ne bileyim, listeli bir şey okuyorsun. aşağı doğru indikçe "sonraki sayfa" demiyor da, tek sayfaya parça parça yükleme yapıyor, haliyle de bilgisayarım sapıtıyor. yanlışlıkla bir yere tıklayınca da sayfa yenileniyor ve işin yoksa bir daha aşağılara kadar fareyi kaydır. yabancı web sitelerinde o sistem bile çok işlevsel hale getirilmiş. sanki bütün sayfayı yüklemiş dei ben "sonraki sayfa" dedikçe şak diye oraya gidiyor, web sayfası yenilenmiyor.


dediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama bunun gelişmiş teknoloji kullanımı ile mi ilgisi var yoksa yine bizim her alanda berbat olan insanlarımızın bir başka beceriksizliği mi? çok mu meşakkatli o tür web sitelerini o işlevselliğe bürümek?

 

aynı durumdan muzdaribim, bizimkiler sineğin yağını çıkarmayı seviyorlar verebileceği bir bilgiye ulaşman için bütün sayfaya göz gezdirmeni bekliyorlar ya da her şey elinin altında olsun al geber mantığı hakim. hele o liste olayında yabancılar da aşırı tepkili, eskiden o tarz sürekli bi sonraki sayfaya tıklamanı isteyen bir tasarım hakimdi ancak şu an ona gerek yok. artı mobil uyumluluğun yoksa çöpsün demektir çünkü mobil trafik günümüzde daha fazla.

iki sebep var, biri biz geriden geliyoruz ikincisi de üşengeciz ve zaten bir iş görülüyorsa görülmesi mühimdir nasıl görüldüğü değil. ama dediğin gibi çok sinir bozucu, bir içerikten diğer içeriğe geçerken bütün içeriği komple yeniden yüklemeye çalışıyor web siteleri. reklamlar falan derken kasmaması mümkün değil. halbuki basit bi kodla içeriğin devamına sayfa yenilemeyi gerektirmeden ulaştırmak mümkün.

aydogank

Ulkede onune gelen webmaster sanarsa kendini olacagi o.

goodenuff

iyi bir web sitesi yapmak icin en az bir kullanici deneyimi uzmani, bir tasarimci, bir front-end gelistirici, bir back-end gelistiric, bir database uzmani ve bir kalite/test uzmani gerekir. Bizde ise mutlaka bir amca oglu butun bunlari yapabiliyor. elbette basit siteleri 1 kisi yapabilir, karmasa arttikca daha fazla kisiye ihtiyac olacaktir. Turkiyenin asil sorunu herseyde ucuza kacmak, kaliteyi kimsenin salladigi yok.

emrahday
1

mobil görünümden çık