[q]
(5) 

Yüzüklerin Efendisi

clones #1198316
Malum vakit geldi çattı bu kitabı alacağım, metis yayınlarından indirime girmiş. Amma velakin sorun şu ki bu türde hiç kitap okumadım çok da ilgimi çeken bir tür değildi. Bu yüzden bu zamana kadar okumadım. Bir yandan da ön yargılı bakmak da istemiyorum ve bu kitap bir istisna olsun istiyorum. Genelde okuduğum türler dünya klasikleri ve felsefe. Ne yapsam ne etsem?




 

ilk sayfayı oku ve sonra bir bakmışssın üçüncü kitabın sonundasın.

alperz

Ben Yüzüklerin Efendisi İki Kule filmini sinemada izlemiştim 2002 yılında. Sonra merak edip kitaplarına da bakmıştım ve hiçbir şey anlamamıştım. Bunda o zamanlar 11 yaşında olmam etkili olmuş olabilir. Daha sonraları Silmarillion'a bir göz attım. Pek bir şey değişmemiş. Yine ağır geldi bana. Aklını çelmiş olmayayım ama ben olsam almazdım. İnternet'te PDF'leri var. Bir göz atabilirsin. Eğer gerçekten hoşuna giderse para verip al.

dissendium

Okumanın zararı olmaz, bugüne kadar beğendiğin bir tarz değilse bile okuduktan sonra beğendiğin bir tarz olur belki, durduk yere hayatına farklı bir şey katmış olursun. Her türlü kazançlısın yani. Oku gitsin.

angelus

Metis çevirisi muhteşem ve kesinlikle filmlerden daha güzel. Okuduğun metinlere de bakarsak okurken zorlanmayacağın garanti. Yerinde olsam bir dakika beklemem ve alırım. Ben baştan sona üç defa okudum önümüzdeki sene tekrardan okumayı düşünüyorum.

nickimin hakkini veremedim

fantastik sevmeyenler de yüzüklerin efendisi'ni sevebiliyor, bir şans verin isterseniz. ayrıca silmarillion normal bir roman değil. tolkien'in oğlu tolkien'in yazılarını toplayıp, derleyip silmarillion adı altında birleştirmiş. içinde mektuplar, orta dünya'da yaşayan ırklar hakkında spesifik bilgiler var. dolayısıyla onun ağır gelmesi normal, herkese ağır geliyor o.

dedimmidemedimmi
1

mobil görünümden çık