Herkese merhaba,

C# dilini öğrenmeye başladım, fakat algoritma mantığına hakim olmam gerektiğinin farkındayım. Tek başıma öğrenmeye çalışıyorum. Bir tane algoritmalara giriş kitabını aldım, okuyorum "bu muymuş?" diyorum. Kitapta başlangıçta markete gitme algoritması, çay demleme algoritması vs.. gibi yazılar var. Daha sonra basit olarak, girilen iki sayının toplamını veren vb.. algoritma ve kodlar var.
Algoritma denen şey bu mu? Yapılacak işi en kısa ve doğru halde sıralayıp ilerlemek mi? Mesela "sıralama algoritmaları" denen bir şey var..

Kendim nasıl çalışmalıyım? Elime kağıt kalem alıp, her örnek uygulamada diyagram çizip sonra kod mu yazmalıyım? Yol gösterebilirseniz memnun olurum.

 

yazılım işini pro olarak yapsaydım kendime bir adet beyaz tahta alır ve üzerinde diyagram çizerdim. kağıt kalem falan basit gibi duruyor. bir yeri yanlış yapsan ya kağıdı atacan ya karalayacaksın. tahta da öyle değil ama sil, düzenle.

blue eyes white dragon

markete gitme algoritması ne yav? :D
ingilizcen yetiyosa CLRS'i kullan. (mitpress.mit.edu bu kitap) ingilizcen yetmiyosa önce ingilizce öğren.
CLRS yerine Princeton'ın şu kitabını da kullanmak isteyebilirsin belki. algs4.cs.princeton.edu

ghilleinthemist

arkadaslar guzel seyler yazmislar ama Introduction to Algorithms kitabi giris seviye icin agir kacabilir, ilgini dusurebilir.
daha "intro" bir kitap vardir eminim internette soran olmustur.

jedilance
1

mobil görünümden çık