Halkla ilişkiler ve reklamcılık lisans mezunuyum, bölümümde iş olanağı kısıtlı olduğu için başka sektörlere yönelmeyi düşünüyorum? Bu konuda önerinize ihtiyacım var

İngilizcem çok iyi değil, ingilizcemi ilerletmek için work and travel yapacaktım bu yaz, vize alamadım. 10 bin tl kyk ve çalıştıklaeımdan birikmiş param var bu parayla kendimi geliştirmek için ne yapabilirim?

Benim için en önemli konulardan birisi de sektör planlaması ne yapabilirim nasıl işlere başvurabilirim? Kendi bildiğiniz ya da çevrenizdekilerden gözlemlediğiniz ne tür iş/ şirketler var? İşsiz kalmak istemiyorum ya

Son olarak askerlik konusu da kafamı kurcalıyor, gidebileceğim ilk tertipte gidipte aradan çıkartsam mı?

Bunlar dışında söylemek istediğiniz her türlü fikir ve önerinize açığım

 

once askerliği bir halledin bence.
o zamana kadar da yabanci dilinizi geliştirmeye bakin. dil olmadan olmaz.

for the record

bedelliyi bekleme durumunuz yoksa askerliği aradan çıkartmak lazım. yurt dışı hevesiniz varsa birikiminizle avrupaya gidebilirsiniz. ingilizcenizi iyice geliştirmeden iş bulmak biraz daha zor. iş yerinde ingilizceyi çok kullanmayacak olsanız bile alacakları elemanda ingilizce şartı koşuyor çoğu fima. moda gibi bir şey oldu. iş konusunda alanınızın tecrübeli insanları yardımcı olur artık.

golgi aygıtı

Selam,Uluslarası ilişkiler mezunuyum. Uzun süre iş aradım ve bulamadım, daha sonra ilk olumlu olana atladım ve şuan MPR halkla ilişkilerde çalışıyorum. Halkla ilişkiler mezunu olduğun için yazma ihtiyacı hissettim. Sana önerebileceğim en önemli şey, ajanstan kaç. Müşteri tarafına ağırlık vermeye çalış olabildiğince. Zaten yeni mezunsun ve yeterince yorucu geliyor iş hayatı. Birde ajans ortamında çılgın bir iş temposu ve azıcık para ile motivasyonun kırılmasın ... İngilizce için ise Skype üzerinden birebir yabancılar ile konuşarak kendini geliştirebileceğin programlar mevcut, eğer gidememe durumun olursa bunu da değerlendir derim... Kolay gelsin :)

turuncgillerdengelme

ingilizcen iyi değilse work & travel yap. para kazanmaya başla orda. sonra pasaportu yırt mülteci ol. en iyi kariyer planı sana.

kveldulv

İngilizceyi okurken geliştirmen gerekiyordu. Bence şimdi kurslara para dökmeden önce iyi kötü bir iş bul. Ondan kazandığın parayla kursa git. Birikmiş paranı hemen harcama.

dissendium

Bence önce askerlik ve dil eğitimizi tamamlayıp öyle sektöre atılın. Birikmiş 10 bin tl ile dil eğitimi için bir süre londraya gidebilirsiniz döndüğünüzde de askere gidersiniz ya da sıralama değişebilir. Bölümünüzle alakam olmadığı için iş tavsiyesi veremeyeceğim malesef.

powerpufgirl

1- Askerliği aradan çıkart.
2- İlk bulduğun işe gir tecrübe edin.
3- Çalışırken İngilizceni geliştir.
4- Tecrübe edindikten sonra başka iş yerine.

gozu acik sevisen yahudi
1

mobil görünümden çık