Yoğurt+Su=Ayran olduğuna göre bu hesaba göre eklenen suyun da protein oranının %3 olması gerekmez mi?




 

yoğurtta protein %3 değil ki.

kurnaz

Endüstriyel ayranlar yoğurt + su değil, süt + su şeklinde üretiliyor diye biliyorum. Proseste yoğurt söz konusu değil.

Bir de su inorganik bir bileşik. Protein ise organik bir bileşik. İnorganik bileşiğin içinde organik bileşik zaten olmaz.

dissendium

@dissendium sütte de %3 diyerek beyin yakan soruyu sürdürüyorum :)

goodz

Önemli değil o kısım. Su dediğin dihidrojen monoksit bileşiği. Yapısında sadece hidrojen ve oksijen atomu var. Proteinler farklı bir bileşik türü. Sudan protein gelmesi gibi bir şey söz konusu değil yani. Öyle bir şey olsaydı hepimiz kaslı yaratıklar olurduk.

dissendium

ayranda ne kadar protein vardır, ne kadar aminoasit vardır o kısmı gıda mühendisi arkadaşlara bırakıyorum ancak @dissendium'un yanlış bir genellemesi var. suda organik bulunabilir, hatta bunun tayin yöntemleri falan da var. saf sudan bahsetmiyorsak tabi. bildiğim kadarıyla da gıda sektöründe saf su kullanılmıyor :/

zgrydn

Yanlış genellemeyelim. Organik bileşiklerden kastım karbonhidrat, protein ve yağ. Suda bunların hiçbiri yoktur. Bunlar en büyük organik bileşik sınıfları. Sen dersen ki suya kanalizasyondan organik bileşik bulaşmış, bu durumda ona içinde organik bileşik var dersin ama bu organik bileşik genelde çok az miktarda bulunduğu için onu ciddiye almazsın çünkü onun canlılara bir faydası yoktur.

dissendium

bu değerleri nerden buldunuz? benim şimdiye gördüklerimde yoğurtta protein yüzde dört civarı, ayranda ise iki.

slow like honey
1

mobil görünümden çık