Selam, aklıma bir şey takıldı. Atıyorum bir bina tasarlıyoruz ve statiksel olarak bir marketin/bakkalın yükünü taşıyacak şekilde tasarlanan 1. kat, ileride spor salonu olarak veya o tarz döşemeye fazla yük binecek bir amaçla kullanılıyor. Bu durumda izin alındığını zannetmiyorum bir kurumdan. Bu halde yük değişiminin normalde market/bakkal olarak tasarlanan döşemeye negatif etkisi uzun vadede tehlikeye yol açmıyor mu? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa ciddi ciddi bu durumda olan yerler riskli mi?




 

güvenlik katsayısı bu yüzden var.

yazmamaya yemin eden adam

Soruyu tam anlamadım ama sanırım binanın sağlığından ziyade döşemelerin ki göz önünde tutulmuş. Spor salonları zaten şu hafif yumuşak ve darbe emen kaplamalardan kullanıyor. Yok eğer kiriş ve kolon sağlığını düşünüyorsanız o kadar etkileyecek yükler değiller. Bina daha fazla statik ve dinamik yüklere göre tasarlanıyor.

hayde bre

mimar-inşaatçı değilim ama bu değişimler yapılar için büyük farklar yaratmaz diye düşünüyorum. basma dayanımları çok yüksek olduğu için kullanıyoruz tuğla kum çelik vesaireyi.
spor salonundan önce gerçek bir türkiye sorunu var ki o da apartmanları çılgınca küçük taşlarla kaplamak. aşırı yük binmesi orada oluyor işte.

garagavun
1

mobil görünümden çık