Almanya'da yeni calismaya basladim. Burada eskiden Turkiye'de oldugu gibi bir vergi iadesi sistemi var mi? Fisleri falan biriktirmeli miyim? Bu senenin vergi iadesi icin seneye bir seyler yapmaliyim sanirim ama nedir onlar? gibi sorularim var. Birilerine sordum ama tam olarak cevap alamadim. Hali hazirda calisiyor/calismis olan var midir bana anlatabilecek?

Tesekkurler simdiden.


 

Vergi iadesi sistemi var ama cok karisik. Hatta evden ise gittigin kilometre basina harcirah felan da var. Ama bu dokumanlarin takibi, yasal mevzuta hakim olmak, almanca terimlere hakim olmak ciddi bir is. Almancilarin dedigi gibi "almanyada kagit kurek isleri bitmez". O nedenle genelde almanyada yasayan turk veya almanlar bir finans danismani ile calisiyorlar. Bu sirketler genelde komisyon karsiligi calisiyor. Guvenilir bir tane bulmakta yarar var.

emrahday

Arbeiterkammer larin bilgilendirici brosurleri oluyor. Onlari okuyabilirsiniz.

Ya da bir steuerberater tutabilirsiniz kendinize.

Emrahday +1
Biraz karisik.

kuehles blondes

Uğraşmaya değmez bile , bir muhasebeci tutup 30-40 eur ücret ile hesaplama yaptırabilirsiniz. Maaşınızdaki sigorta primleri varsa özel hayat sigortası , araba sigortası, aylik abonman vs gibi durumlarda alırsınız. Şirket degilseniz fiş biriktirmenize gerek yok. Ender durumlarda finanszamt size iade vermek yerine para isteyebilir

boklu yumurta
1

mobil görünümden çık