www.hurriyet.com.tr
hayır, o muayene ücreti denilen eczaneye gittiğin zaman ödediğin katılım payı ücreti. hastanede yapılan işlemlerden, verdiğin paradan bağımsız olarak o ücreti eczaneye ödüyorsun. fakat sgk anlaşmasız bir hastanede muayene olunca katılım payı çıkmaz, sadece hastanede hastanenin kendi ücret tarifesinden bir ödeme çıkartırlar sana. o da 15 liradan çok daha fazla çıkacaktır. bazı hastaneler telefondan fiyat bilgisini paylaşıyorlar, arayıp sorabilirsin istersen.
acıbadem falan ise bir kaç yüz lirayı gözden çıkar derim
yalan arkadaşlar. hepinizi kandırıyorlar bu fiyatlarla.
"etin kilosu 50tl" denmesi gibi bu da yalan. 50tl'ye gittiğin kaspata 50 liralık "yenilebilir et" bulamazsın. ya incik bulursun yarıdan çoğu kemikli, ya da %60 yağlı kuşbaşı bulursun. etin gerçek kilosu 75-80 lira.
özel hastanelerde muayenenin gerçek fiyatı da 150tl'den başlıyor.
ben boynum için muayene olacaktım, profesör 320tl, doçent 240tl, operator 160tl idi. en ucuz hastanelere baktım, 150tl den ucuzunu bulamadım.
gerçek dünya haberlerde bize sunulan değil ne yazık ki.
not: bu söylediğim fiyatlar, sgk anlaşmalı fiyatlardır.
eğer spesifik bir bölüme gitmeyecekseniz ve ilacı her doktor yazabiliyorsa aile hekimine gidin. bazı aile hekimleri uzman hekim de olabiliyor. arayıp sorun sizinki tam istediğiniz uzmansa sıkıntı yok. özel hastaneler sgk anlaşması yok ise yüksek ücretler alır. hatta bazıları spesifik uzmanlıklar için ek ücret alıyor. örneğin ankara koru hastanesinde kardiyoloji muayene ücrei 200 TL idi.
anlaşmasız hastanelerde fiyat uçar gider. anlaşmalılarda ise sizden en fazla ne kadar ücret alabileceklerini şuradan hesaplayabilirsiniz: gss.sgk.gov.tr