
yusuf halaçoğlu


oral sander


feridun emecen


Dördüncü sınıf tarih öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki; burada önemli olan nasıl tarih kitapları okumak istediğin. Eğer tarihle ilgili herkesin rahatlıkla anlayabileceği, anlatımı kolay olan ve okuması sıkmayan kitaplar arıyorsan İlber Ortaylı'nın yanına kimi söyleyebilirim çok bilmiyorum onun tarzında yazan. Yok eğer daha akademik kaynaklar okumak istiyorum, daha belli alanlar üzerine yoğunlaşmak istiyorum diyorsan, Cemal Kafadar, Edhem Eldem, Suraiya Faroqhi, Yavuz Selim Karakışla, Kate Fleet, Zafer Toprak, Şevket Pamuk, Stanford Shaw, Donald Quatert, Colin Imber, Kemal Karpat, Halil Berktay, Feroz Ahmad olabilir. Daha spesifik alanlar söylersen Kent Tarihi, İktisat Tarihi vs gibi çeşitlendirebilirim önerileri.


hangi konu üzerine çalıştığınız önemli.
ismail hakkı uzunçarşılı, ismail hami danişmend


Özel olarak çalıştığım bir konu yok. İlgim var sadece. Ama biraz farklı kitaplar arıyorum. Bize öğretilen tarihte çok çarpıtılan, yanlış anlatılan şeyler de oluyor. Biraz farklı bakış açıları da istiyorum. Konu olarak da kurtuluş savaşı sonrasına da ayrı ilgim var.


Hanioğlu, M. Şükrü.Ozellikle de „From Wars to The Great War: A Hero Is Born“.


eric hobsbawm, christopher hill, edward palmer thompson, irfan habib, ram sharan sharma, cem kafadar, halil inalcik.
yusuf halacoglu'dan ise uzak durmanizi nacizane oneririm. kendisi tescilli bir irkcidir.
bu mevzuda da hobsbawm'in soyle bir sozu vardir:
"hashas cicekleri nasil eroin bagimliginin hammaddesi ise tarih de oylece milliyetci, etnik ya da kokten dinci ideolojilerin hammaddesidir. geçmis bu ideolojiler icin temel bir oge belki de en temel ogedir. uygun bir gecmis yoksa -ki yoktur- her zaman uydurulur"


celal şengor- dahi diktator okuyup çok beğendim


Yukarıda yazdığın Ortodoks yazarları dengelemek için Erdoğan Aydın okunabilir.


Tarihçi demeyeyim ama Reşat Ekrem koçu diyorum
