1 haftadır ağzıma bir lokma bile tatlı veya şekerli gıda atmadım. anca sebzelerin içndeki şeker kadar şeker almışımdır (domates falan). meyve bile yemedim.

bu sürede resmen atak bile geçirdim ama yine de yemedim.
ek olarak ekmek, pirinç, patates vs. gibi şeyleri de hiç tüketmedim.

sizcec ne zaman şekere ve tatlıya olan özlemim biter? şuan verseler 1 tepsi profitrolü yok ederim ve resmen fırsat kolluyorum.

vücudum şekerden temizlensi nve ona ihtiyaç duymasın, onu hatırlamasın istiyorum.

baklavayı hiç sevmem mesela, hiç canım çekmez hatta görünce midem bulanır aşırı şeker diye.
normal tatlıları gördüğümde de bu his olsun istiyorum :(

 

min 14 gün, en iyisi 1-3 ay arası.

az az 1 porsiyon günlük meyve iyi gider, o kadar sınırlama çok daha feci patlarsın.

KaraSakall

Yağ alımın düşükse zor o iş. Bir de proteine abandıysan, ihtiyaç fazlası amino asitler de glikoza dönüşeceğinden yine adapte olamayabilirsin.

arnold schwarzeneger

yağ da alıyorum olabildiğince. fındık, ceviz yemeklerin içine biraz tereyağı veya zeytinyağı vs.

tchuck

Bunun için kesin bir süre vermek doğru olmaz. Şimdi yıllarca karbonhidratı ana enerji kaynağı olarak kullanan biri bu karbonhidratı azalttığında bir süre yoksunluk hissedecektir. Bu 1 hafta da olabilir 15 gün de 1 ay da. Zira yağ metabolizmasına adapte olmak zordur ilk aşamada. Bunu kolaylaştırmak için yağ alımını artırmak lazım. Zira vücudun 2 ana enerji kaynağı var: Karbonhidratlar ve yağlar. Karbonhidratı düşürdüğünde, yağı artırman gerekir. Karbonhidratı düşüren insanlar genel olarak, içgüdüsel anlamda proteini yükseltir ama protein bir enerji kaynağı değildir. Enerji olarak kullanılabilir ama enerji kaynağı değildir, proteini enerji olarak kullanmak müsrifliktir sadece. Karbonhidratı yüksek de alsan düşük de alsan, protein miktarı hemen hemen aynıdır miktarı çok değişmez. O nedenle, yağ metabolizmasına adapte olmak için günlük kilon kadar ya da en az 50 gram sağlıklı yağlar alman gerekir. Bunu zeytinyağı-tereyağı-hindistan cevizi yağı gibi yağlardan ya da kuruyemişlerden alabilirsin. Özellikle kabakçekirdeği gibi tekli doymamış yağ oranı yüksek kuruyemişler baya yardımcı olur bu anlamda. Sonra bir sabah bakmışsın canın hiç şeker istemiyor.

angelus

ben 2 ay hiç kullanmadım ama ihtiyaç isteğim yine kesilmemişti.

dedimmidemedimmi

canan karatay milleti delirtti. şuraya yazılanların neredeyse tamamı aptallık. vücudun her zaman şeker ister, isteyecek. şeker zehir değil. sakin olun ve canan karatay'ı yavaşça yere bırakın.

doxanikee

+1 doxanikee

abi ne yaptin sen? seker nikotin degil ki vucudundan atasin da istegin gecsin? seker ve yag vucudun olene kadar isteyecek.

beyninin ve merkezi sinir sisteminin calismasi icin gerekli temel gida seker.

eger bir diyet yapmaniz gerekiyorsa bir profesyonel (ama sokakta diyetisyenim ben diye dolasanlar degil) yardimiyla yapin derim. gerci ulkemde canan karatay bile prof ama bilemiyorum... ama bu vucudun sekerden temizlenmesi ve hatirlamamasi diye bir sey yok. olmaz yani. nikotin olsa olurdu ama vucudunun temel besin kaynagi icin olmaz.

robokot

ben meyve sevmediğim için yemiyorum. özel diyetsel bir sebebi yok yani.

tchuck

Karatay tümdediklerinde %80 oranında haklıdır.

Canan karatay bile profesör olmuş diyen kişi saptır.

ülkede çoğu gizli olmak üzere milyonlarca diyabet hastası var, 50 yaşın üstüne çıkan hastanelerden çıkamıyor, saçma sapan konuşmaya gerek yok.

KaraSakall

Canan karatay bir bilim insani ise bilimsel olarak gecerliligi kanitlanmis seyleri onerebilir. 80 yil once falsolu oldugu ispatlanmis tipta ciddiye alinmayan metodlari insanlara satmaya calismak kocakariliktir. Kontrollu bilimsel bir deneyde gecerliligi ispatlanmis bir sey oneriyorsa onersin. Kafadan "bence boyle" diyetlerinin digerlerinden farki yok, ben de uydururum onu.

robokot

Kadının dediği her şey zaten bilimsel deneylerle ispatlı, şekerin zararı yağın faydası vb vs.

80 yıl önceki kocakarı diyeti denilen şey aslında en sağlıklı diyet zaten. O diyeti modern gıdalarla bok ettiğimi için hastalıklı bir toplum olduk.

KaraSakall
1

mobil görünümden çık