buz ve sodamız var. yumuşak bir içim olsun. ilk kez deneyeceğiz ve sınıf atlayacağız. ne yapalım? bire bir viski soda artı buz mu? gidip kola vs. mi alalım?




 

(bkz: jack on the rocks)
sadece buzlu

tecavuz etmeyin kolayla sodayla

happy killer

sadece buz demek istiyorum. ama madem ille yumuşak olsun diyorsunuz soda katılabilir evet.
yine de bire bir çok bence, deneyerek bulun. yanında çikolata veya antep fıstığı - badem olabilir.

kola filan katmayın gözünüzü seveyim...

uyuzcan

burnle karıştırıp çikolata eşliğinde enfes gider. redbull değil burn.

fundamental

ilk kez deneyecekseniz viski+soda+buz olsun.
simdi soyle birsey var.
hizli icenlerdensen , kirik buz kullanip on the rocks yaparsin. dedigim gibi , hizli iciyorsan. beklersen buzlar erir , viski pic olur. yok aga ben yavas iciyorum dersen max 2 tane küp buz at.
karistirma olcusu vermek mantiksiz zira ben 1 e 1 viski soda tovbe ki icemem. bence sen viskini doldur sonra sodanin olcusune ,azar azar ekleyerek karar ver.misal ben su an kullandigim viski bardagina %80-90 viski koyup %5-10 arasi su ekliyorum. eskiden daha cok su/soda koyuyordum.

he birde buz eklemek istemiyorsan viskiyi cak buzlaga (kapali siseyse , acik sise de donmaz ama acilmis sise koyulmaz derler buzluga) iyice sogusun. buzsuz ic. yaninda muz falan cok iyi gider.
he birde tabi kisisel zevktir ama... redbull / kola gibi tatli seylerle karistirmayin. illa tatli icecem diyorsan elma suyuyla dene. de tatli viski mide bulandirir soyleyim.
neyse hadi afiyet olsun.

kakoy

@acemi rallici..
viskiyi suyla icenler mi gerizekali oluyor ? )

kakoy

Sek. İsterseniz soğutabilirsiniz önceden. Ben öyle severim sek yani.

july14

hem ilk kez deneyeceğiniz için tadını alabilmeniz, hem de yumuşak içim için çok soğuk su ekleyerek (1 ölçü viski, 1/2 ölçü su) içebilirsiniz.arzu edilirse yine buz atabilirsiniz az bir miktar.
evet viski soğuk su eklenerek içilebilir.
sodayı yanında içebilirsiniz, içine katmayın aromayı değiştirir tadını alamazsınız.
afiyet olsun.

gaia

katmayin denmis de jack coke inanilmaz bir icecek yahu. bagimli olmustum ben bir ara zor biraktim.

bir chivas regal veya macallan olsa o zaman tecavuz olur.

ozetle: tadina varmak icin sek icin tabii ki ama birde kola ile deneyin mutlaka.

cench

Chivas Regal tercihim bu arada.

july14

Normalde sek ve buzsuz kesinlikle ama ilk içim olduğundan az bir miktarda soğuk su katabilirsin. Her halikarda buzun viskiye karışan suyundan daha mantıklı bir hareket olur.

thehole

ben ya tek buz içerim, ya buzdolabında sğutur içerim ya da shot içerim. en güzel öle bence.

cedric
1

mobil görünümden çık