
çayda hemen kesmiştim. bi süre hiç çay içmedim. sonra içmeye başladığımda alışmıştım. kahve de öyle olur bence direk kes.


direkt kestim bende zamanında. iki hafta sonra çok daha lezzetli gelmişti bana çay da kahve de.


Ben ilk başta şekeri kesip yanında bir kare bitter çikolata yemeye başladım. Sonra onu da bıraktım. Şimdi şekerli kahve içemiyorum.
Fakat çayı şekersiz mümkün değil içemiyorum, alışamadım. Allahtan kırk yılda bir içiyorum.


Nasıl dertler bunlar çıldırıyorum. Birader canın nasıl istiyorsa öyle kullan ister şekerli ister şekersiz. ben az biraz varsa elimin altında viski ekliyorum mesela. Ha sorun diyet mi? ayda yılda bir içeceğin kahveye attığın bir küp şekeri dert edene kadar kim bilir neler var ki diyete ihtiyacın var.


Daha taze şekeri bırakmış birisi olarak azaltmadan bırak derim. Ben normalde hayatta içemiyordum çayı kahveyi şekersiz. Bir defasında çok şeker kullanmış olduğum için çayı bırakmıştım yine de şekeri bırakamamıştım. Bu sefer aniden bıraktım. Bir süre kahve içmeye cesaret edemedim ama ona da başladım şekersiz kahve daha güzelmiş.


sadece kahve şekeri değil bu tarz bağımlılıkların hepsinde ilk zorluğu göze alıp direk bırakmak gerek. Başlarda zorluk olsa da sonra getirisi çok daha fazla ve kolay oluyor.
Denemek ne biliyim azaltmak falan yalan işler.


direkt kestim ben de, zamanla alışılıyor ve hatta daha da çok seviliyor.
