Kira sozlesmemizde tufeye goreye artis yapilacagi yaziyor fakat sanirim artik bir kanun duzenlemesiyle ufeye gord heszp edilmesj gerekiyormus. Bu eski sozlesmeleri de bagliyormu?

Kiram sh an 1200 ve ev sahibi 1350 yapmak istiyor. Kabul etmezsem ne olur? Cik evden derse ne kadar sure tanimak zorunda?


 

siz kabul etmediğini sürece üfe'den fazla zam yapamaz. ayrıca ev sahibi çık diyemez 10 sene dolmadan.

nrmnm

Hiçbir şey yapamaz. Aynı şeyi benim ev sahibim de yapmaya çalıştı, borçlar kanunun 344. maddesinde buna yönelik bir düzenleme var, hukuksuz bir şekilde artırım yapmak istiyorsanız dava açın, mahkemede hakim karar versin dedim. Ve sonrasında kirayı kendim üfe artırımına uygun şekilde yatırdım, hiç de bir şey diyemedi. Bu ev sahiplerine karşı cazgır olmak gerekiyormuş onu anladım ben.

lolita

teşekkürler yalnız şu 10 sene olayını anlayamadım. 10 yıl dolmadan evi boşaltmamızı isteyemiyor mu?

sos fistik olsun mu

ev sahibi sizi haksiz kira artisi yuzunden tahliye edemez, kirayi duzenli oduyorsaniz tabii. kontrqt bitmeden size haber verip tahliyenizu isteyebilir ama ayni sehirde evi olmamasi lazim. ki siz evden cikmadiniz mahkemeye verdi siz de beni kira artisi yuzunden cikariyoru ispatlarsaiz yine sizi cikaramaz

oscar

Kanuna göre en fazla ÜFE'nin son 12 aylık ortalaması kadar zam yapılabiliyor. Ancak ÜFE oranları gerçekten çok düşük, reel enflasyonun çok altında. İşvereniniz size her yıl ÜFE kadar zam yapsa isyan edersiniz. Yıllık %8-10 civarı zam yapılmalı bence. Ortada buluşun 1300 TL olarak yatırın kirayı bence.

neyehbe

zam yapamaz siz kendiniz oranı belirleyin banka hesabına yollayın. madem ev sahibi ile böyle bir dalaşa gireceksiniz kesinlikle kiraları elden veya bir kısmı bankadan bir kısmı elden şeklinde ödemeyin.önceden verdiğiniz kiraları elden verdiyseniz ve karşılığında herhangi bir yazı almadıysanız biraz sıkıntı.

kendicoplugundeotenhoroz

selamlar,

sözleşmede aksi tespit edilmemiş,

bu durumda maksimum aylık ortalama üfe oranında kira ücretini arttırabilir.

bu da 2017 mart ayı için yüzde 5.87

olarak belirlenmiştir.

daha fazla artış için yasal bir dayanağı mevcut değil.

preldzic
1

mobil görünümden çık