(git: 116031) bunun gibi fantastik galiba ama :)

bu hayvana sempati duyuyorum, beslemesi falan nasıldır, ortamı için neler gerek? alınma satılma durumu nedir? (yine hayvansever vatanşdaşlarımız HAVYANLAR SATILIK DEĞİLDİR feryadını koparacak ama zorla alacak değilim sadece merak ediyorum). yavrusunu büyütme, besleme durumu nedir? ne yer ne içer; yani 0'dan merak ediyorum :)
(gugıl araştırması yapmadan önce tecrübesi olan birinden dinlemek istedim)

bonus soru: bu hayvan eğitilebilir mi?

evet galiba fantastik :)

 

benim de bir ara ilgim vardı. hatta almaya çok yaklaşmıştım. dolayısıyla bayağı da bir araştırma yapmıştım.

öncelikle ot yiyor bu dallamalar. marul, havuç vs. beslemek konusunda pek dert yok. ama ısı ayarlı termostatlar, uv filtreler falan lazım işte o da maliyet konusunu arttıran bir etmen.
bir de teraryum için geniş bir şey seçmek lazım. lakin büyüdükçe boyları 1 metreyi geçiyor bu zamazingoların. çoğu zaman sabit duran hayvanlar olduğundan eğlence konusunda ne sağlar bilemem. ama karizmatik duruyorlar. omza papağan gibi kondurup evin içinde takılmak mümkün.
fakat eğitmek gibi bir şey mümkün değil sanırım. anca her gün yemini suyunu vererek kucağına, omzuna almaya alıştırabiliyorsun işte. sana alışmamışsa ve tehdit altında hissederse de kol gibi bırakıyormuş kuyruğunu orta yere.
sinirlendiğinde de kuyruğunu kırbaç gibi kullanıyormuş. büyük boylara ulaştığında ciddi ciddi can acıtabiliyormuş bu kuyruk olayı.
bi de o dönemde izleidğim bi programda söylemişlerdi; tırnaklarının da kesilmesi gerekiyormuş ve iyi bakıldığı takdirde yaşlandığında böbrek yetmezliğinden de ölüyorlarmış genelde.

oldtimer

beslemesi çok ama çok ciddi sorundur. sürüngenlerle ilgili web sayfalarından ne kadar zor olduğunu öğrenebilirsiniz. gerçekten tavsiye etmiyorum.

tekosin

sahibini tanır, yabancıya saldırır diye bir bilgi kalmış aklımın bir köşesinde.
tasma takıp gezdirildiği bir foto hatırladım yine.
hayal ürünü veya karıştırma da olabilir az bir oranla.

iyilik yap pitbull
1

mobil görünümden çık