hatta zaman zaman intiharı düşündüğümü söylesem.

1) İşten atarlar.
2) Destek olurlar.

Sizce hangisi olur? Kurumsal bir şirket bu arada.

 

psikolog desteği koyan bir firma işten atmaz bence

gozu acik sevisen yahudi

bence asla güvenme.

cedex

Anlatma

market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava

valla çalışanının psikolojisini bozan şirketler böyle bir imkan sağlıyor genelde :) geçen biri vardı işte o kadar yoğun çalışıyorlarmış ki en son 3 sene önce hastaneye gidiyorlarmış da daha geçen gittim diyorlarmış filan...

bence gidin konuşun, hatta ik'ya uğrayıp faydalanabileceğin başka hizmetler (dışarda tedavi, izin alma, sigorta kapsamı vs.) de öğrenin ;)

otonomo

Anlatma sakın. Kapitalin doğasına aykırı.

iddaaci

intiharı düşünüyorum dediğin anda olay başka bir boyut alır. firma istediği kadar kurumsal olsun uzun vadede çalışan olarak zararlı çıkarsın..

nrmnm

krem peynir +1
türkiyede ise anlatma

cekilmis gayfe

psikolog türkse anlatma. şirketin türkiye'de olmasına gerek yok.

mr.goodcat

Öncelikle psikolog değilim. Babam psikolog ve anlattıkları kadarıyla psikolog ve hasta arasında gizlilik ilkesi işler diye biliyorum. Kimse psikoloğa 2 çay söyleyip sigara içmeye gitmiyor. Eğer biraz deneyimli biri ise intihar vb. konuları sayısız kez dinlemiş olmalı.

Bahsedilen psikolog dedikoducu değil ve profesyonel ise görüşme hayati önem taşımadıkça veya görüşme içeriği ihbar edilmesi gereken bir suç içermedikçe korkulacak bir durum olmamalı. Bu arada her intihar bahsi hayati önem taşımayacaktır, ancak müdahale gerektirecek durumlarda yetkililere bilgi verilir diye biliyorum.

Çekinceniz psikoloğun bu görüşmeleri çalışan değerlendirmesinde kullanılması için üstlerine iletmesi ise konuya doğrudan dalmadan günlük sıkıntılardan bahsederek girin ve aklınızdaki konuları zamanla açın.

Novice

@mor bembombom

ben de dahil olmak üzere yukarıdaki arkadaşlar psikoloğa gitme demiyorlar ki. şirketteki psikoloğa gitme diyorlar. türkiye'de tüm şirketler şeffaf ve profesyonelce yönetildiği için psikolog hiç bir şekilde sizin durumunuzu şirket içinde paylaşmayacak öyle mi? !!!

mr.goodcat
1

mobil görünümden çık