Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlıyım, bizim için oy verme süreci başladı, havalimanı ve sınır kapılarında.

Havalimanında oy nerede kullanılıyor? Pasaport kontrolünden sonra mı yoksa çıkmadan mı?

Mayıs başına kadar Türkiye'deyim, oy kullanmak için ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum. Eğer pasaport kontrolü sonrası ise arabayla bi İpsala yapıp döneceğim, orada kullanayım.

Soru 2: İpsala'ya gidersem, arabayı gümrüğe girmeden yol kenarına bırakabilir miyim? Kendim giriş çıkış yapayım, hem oy kullanır hem de duty free bir şeyler alırım.

 

ahl'de önceki seçimlerde pasaport kontrol noktasından önceydi oy kullanma kabinleri, yine öyledir muhtemelen.

10032007

Pasaporttan önce değil sonraydı tam setur duty free'nin karşısındaydı. Pasaporttan geçmeden kullandırmazlar.

beni taniyan yok bu sehirde

Pasaporttan geçmeyle ilgisi yok. Atatürk havaalanında tam olarak kontrolden geçmeden önceki yerde ve dış hatlar geliş terminalınde, bavullar alındıktan sonra çıkış yapılan kapida kuruluyor sandıklar. Ben geçen seçimde de gidip kullandım. Cumartesi günü yine gidip kullanacağım.

fraise

Ben de şu bilgiyi vereyim. Giriş ve çıkış yaptığınız duruma göre değişmektedir. İki durumda da polis noktasından sonra olur.bir de giriş yaptıktan sonra halen karar veremediyseniz, ya da onceki bir tarihte ulkeye giriş yapmış olan ve oy verme bitiş suresine kadar yurt dışına çıkmayacak olan ulkedeki yurt dışı seçmen kutuğune kayıtlı olan seçmenlerin oy kullanmalarını sağlamak için de bir sandık kurulmaktadır. Mesela Antalya Havalimanı check-inn salonunda var.

weiqi
1

mobil görünümden çık