ileride belki kurarım diye kabloları tadilat sırasında çektireyim diyorum.
kullanan/gören eden var mı? hangi markalara bakayım?



 

akıllı evin olayı kullanılacak olan eşyaların internete bağlı olması. o yüzden çektirecek bir kablo öngöremedim ben:)

hlt1985

hiç bir markaya bakma çünkü ortalama bir apartman dairesi için bulacağın ürünler pek iş görmüyor.

crestron amx tarzı villa ve büyük evler için otomasyon yapan firmalar var ama onların da maliyetleri bi daire parası.

orpheus

sigortalar akilli sigortalar olup her fis ve elektrik anahtarini ayri ayri sigortaya baglarsan, sonrasinda ev otomasyonu aldiginda ana otomasyon kontrol birimini sigortana baglayip, evdeki herhangi bir prizi vs sigortadan acip kapatacaksin. her uc icin ayri kablo ve sigorta olarak calis.

hybridus

(bkz: knx)

bunu incele. yanlış hatırlamıyorsam bunda sadece düşük güçte kablo çektirmen lazım sadece. daha sonra atıyorum lamba anahtarı taktıracağın yere knx bir ürün taktırıyorsun oradan kontrol ediyorsun. daha sonradan taktırdığın knx ürünlerin işlemcileri ayrı ayrı kendi içlerinde olduğundan sonradan monte edilecek yerlerde kullanışlı olabilir. yani evi kontrol eden tek beyin yok da bir çok beyin var ama sen daha sonra bu beyinleri bir master altında birleştirebiliyorsun. biraz araştır daha detaylı bilgiler edinirsin zaten.

seksli harf

knx akıllı ev yapan firmam var yardimci olurum

technicalte

Knx araştırayım. Aklıma yatarsa sizi rahatsız edeceğim artık technicalte.

edit: @technicalte, sistemi şu an kurdurmayacağım. ancak altyapısının tamamen bitmiş olmasını istiyoum. bu sebeple. örneğin priz buatlarına nasıl bir sinyal kablosu çekilmesi gerekiyor? cihazları takmadan önce nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz? detaylı anlatabilir misiniz rica etsem?

o kadar da degil aga

belki aratıp bu başlığı bulan olur. knx üzerinden ilerlemeye başlayacağım. ycym 2x2x0.8 ya da yangın ihbar 2x2x0.8 kablo çekilmesi lazım. daisy chain ya da ağaç kablolamaya imkan var. burada güzel bir sunum var : web.itu.edu.tr

o kadar da degil aga
1

mobil görünümden çık