Almanya'dan bir iş teklifi söz konusu. Sözleşme önerecekler, bu arada işlemleri ne nasıl olur diye araştırmaya başladım. Mavi karta başvuracağım. Odtü matematik mezunuyum, 2008'den beri IT'de çalışıyorum. Almanya'daki pozisyonum da IT'de olacak. Bir sıkıntı çıkar mı, tecrübeniz var mı bu konuda?

Teşekkürler


 

Blue card için bir kalifiye misin durumu var ya, o yüzden sordum. "gelip calisma izni alacaksiniz iste" dediğiniz hangi çalışma izni?

harmonikhakaret

IT calisani olarak ben de mavi kart aldim almanyadan. Bu konuda en avantajli meslek grubu IT. Eger sirket ile senelik 35.000 euro brut maasi gecen bir rakamda sozlesme imzaladaysiniz "Arbeitsagentur-calisma ajansi" buyuk ihtimalle basvurunuzu onaylayacaktir. Cunku piyasanin ciddi oranda IT calisanina ihtiyaci var ve kalifiye calisan bulmakta zorlaniyorlar. Eger sirketinizde "Arbeitsagentur"a gidecek belgede is tanimizi guzel yaptiysa (buyuk ihtimalle sozlesmenizdeki tanim ile aynidir) ve IT konusudna daha once calistiginiz icin vermemeleri icin bir neden yok.

Sansinizi arttiracak faktorler ise sunlar
- daha onceden turkiyede ayni alanda buyuk bir sirkette calismis olmak veya calistiginiz sirketin alman ortakli bir sirket olmasi
- almanyada sozlesme imzaladiginiz sirketin cok kucuk bir sirket olmamasi.
- mezun oldugunuz okulun uluslararasi referansi iyi olmasi (acikca ODTU bunu sagliyor)
- CV ve is tanimizin anlasilir olmasi
- Almanca veya Ingilizce bilginizin yeterli olmasi

emrahday
1

mobil görünümden çık