Merhabalar. Yrd. Doç., Doç. ve Prof. ünvanlarını hepimiz biliyoruz.

Fakat bu araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzmanların görevi nedir? Üniversitelere nasıl alınır, rütbe sırası nedir?

Ek soru: Dışarıda belli bir süre çalışıp hoca olarak alınanlar hangi ünvan ile başlıyor? Şartları neler?

Şimdiden çoook teşekkürler...

 

yadigar çok güzel açıklamış.

mungojerry

Eger biraz taninan biriysen seni ogretim gorevlisi yaparlar. Yoksa okutmansin. 40 yasinda doktorali okutmanlar dolu devlet universiteleri. Diyelim bir kitap yazdin az cok unlu oldun. 27 yasinda ogretim gorevlisi de olabilirsin.

Traveller

yadigar süper açıklamış. Minik bir ekleme yapacağım. Eğer ümiversitede kadrp sıkıbtısı varsa, yardımcı doçentlik ve hatta doçentlik ünvanını aşmış kişiler, öğretim görevlisi kadrosunda da bekletilir. Bir nevi tampon "akademik" kadro görevi görür. Bu tür durumlarda ar.gör. - öğr.gör. - yard.doç. diye de ilerler ve üniversite bir önceki kadronun şartı bir sonrakine en fazla eşit olacak şekilde belirleme hakkına da sahiptir. Örneğin, yardımcı doçentliğin doktora + birtakım makaleler şartı barsa, öğretim görevliliğinin de bu şartları olabilir. Ancak, bu dolu kadrolu üniversiteler için geçerli bir durum.

aychovsky

@dissendium'un bahsettigi Üniversiteler arası kurul docentlik için geçerlidir. Yrd. Doc. Kadrosu için her üniversitenin kriteri farklıdır.

antikitleruhlu

yadigar güzel açıklamış ama 657'ye tabi değildir akademik personel. 2547 sayılı kanuna tabidirler. daha başka bir kanun, 657 ile alakası yok.

rosencruz
1

mobil görünümden çık