www.behance.net

Sorum şöyle; yukarıdaki linkteki ilk tasarımda background'u bu kadar pürüzsüz nasıl yapabiliyor? Ben Photoshop'ta ya da Illustrator'de gradient ile bu derinliği vermeye çalıştığımda renkler tek tek geçiş halinde oluyor, ya da bu derinliği bir şekilde yakalayamıyorum.

İkinci soruma gelince,

İkinci, üçüncü tasarımlardaki görselleri nereden bulabilirim. Satın mı alınır, nereden alınır. Hatta sayfadaki bütün tasarımda olan görselleri.

 

ikinci sorun için cevap shutterstock.

thugster

pürüzsüz dediğiniz, banding olmaması herhalde. Ben videoda bu sorunu yaşadım ve mesela After Effects'te 8bit yerine 16 bit çalışmak durumu biraz çözüyor, en temelde de biraz noise atmak gerekiyor ama o codec ve sıkıştırmalarla ilgili bir durum daha çok.

Sizinkinde de, mesela jpeg yerine png-tiff vb. çıkarmak sorununuzu çözebilir çünkü sıkıştırılınca renkler gruplanıyor, her pikselin ayrı değeri olmuyor ve dediğiniz banding oluşuyor. Ha ben bunu websitesine koymak istiyorum çok büyük boyutlu olmamalı derseniz de yine png'yi kurcalayın biraz.

edit: bu arada ilk görselde ben ekranımda banding görüyorum ama monitörler ilgili bile olabilir. Çoğu panel 6bit ama sahte şekilde 8bit oluyor, çok az monitör gerçek 8bit, yine çok çok azı 8bit ve yükseltilip 10 bit oluyor. Yani bakılan ekran bile o sorunu oluşturabilir.

rodriguez2

o fonu elde etmenin çok yöntemi ama benim bildiğim en amatörcesi.

asıl fonun arkasına güneş ya da ışık gibi bir şeyin olduğu görseli ekle. ardında asıl görselin merkezini silgiyle sil. ama brush ı çok büyük tut ve opacity çok düşük olsun.

a man alone

Gradient ile değil de, o tarz renkte bir arkaplanın üzerine beyaz daire/kare/şekil çizip bulanıklaştırma(gauss) efektleriyle yapabilirsin bence.

fin

Açılın ben doktorum.

Selam sorumatik,

shutterstock cevabı verilmiş onu geçiyorum.

Bu görseller aslında çok büyük olup daha sonra behance üzerinde sunulurken ufak olduğu için daha düzgün görünüyor. Evet adımsız ama özel bir olayı yok.

Cdr de adım ayarı var ama bunlar renk uyumundan dolayı daha temiz.
örneğin aynı kişinin başka bir tasarımı epey sorunlu.

www.behance.net


Ayrıca şimdi daha dikkatli baktımda bunda da adımlama var.
Az ama var.

sozluknickmiverulan
1

mobil görünümden çık