Merhaba, Boğaziçi Üniversitesi makine mühenisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Geçen sene teknik çizime giriş dersi aldım orada da çok temel bir solidworks eğitimi aldık elle çizimin dışında. Kendimi geliştirmek için bir CAD programı öğrenmek istiyorum. Solidworks mü daha mantıklı olur Catia mı?




 

boğaziçinde okuyan birinin solid kullanilan bir yerde çalışacağını dusunmuyorum.

sen catia öğren.

blue eyes white dragon

başladığın programı ilerletmende fayda var. bu iki programdan birini iyi düzeyde bilirsen öbürünü kısa sürede gayet güzel öğrenmen mümkün.

solid ile başladın, solid öğren. sonra 1-2 hafta kasar catia da öğrenirsin.

babilbaligi

İkisi de. Çalışacağın yerin hangi programı kullandığını bilemezsin. Bi bakmışsın Siemens NX kullanıyorlar, bu iki program da elinde patlar.

dissendium

@blueeyes

solid ile catia arasında ciddi fark yok, ben ikisini de biliyorum bir alman otomotiv şirketinde birini, öbüründe diğerini kullandık. direk kafadan endüstrinin %40 ını elemek saçma. mesela bir jpl projesi yaptık 2 sene önce solidworkste.

birinden birini iyi biliyorsanız diğerine geçiş kolay olur. endüstriden endüstriye değişiyor kullanım oranı. catia daha yaygın ama solidworks daha kullanışlı bence. catia ile başlayın derim.

kurnaz

@krem

türkiyeyi bilmiyorum ama sadece almanya geneli değil bu avrupa ve usa geneli. solidworksten bir uzaklaşma var ama şu anda kullanan şirket 10 sene daha kullanır. zaten elemanları onu biliyor niye değiştirsin?

kurnaz
1

mobil görünümden çık