selam,

haftasonu ankara'ya gideceğim. bir veya iki kere akşam yemeği yenecek, nerelerde yiyelim? zomato ankara'da pek etkin kullanılmıyor sanırım, bulamadım doğru düzgün bir şey :)

ankamall civarında kalacağım, oralara bakındım hiçbir şey yok :) kızılayda falan güzel yerler varmış sanırım. dışarı çıkıp oturmalık nereler var, nereleri önerirsiniz?

hayatında ilk kez ankara'ya gelecek biri için konuşuyorum.

mesela istanbul'a gelen biri bunları taksim civarı için sorsa söyleyeceğim şey: midpoint'te yemek sonrasında alman kitapevinde çay-kahve olurdu. alkol isteyecek olsa kadıköydeki ayıyı fili falan önerirdim.

 

bütçenize ve nasıl bir konsept beklediğinize göre değişkenlik gösterir. Kızılay'da ki mekanlar genel itibariyle öğrenci bütçesine uygun ortalama yerlerdir. Bence en iyisi foursquare den istediğiniz yeme-içme konseptine uygun Ankara mekanlarını taratın.

candanag

Bilkent Quick China, Butcha ya da Midpoint'te yemek güzel olabilir. Metro ile Kızılay'a, tekrar metro ile Bilkent ve taksi ile Bilkent AVM'ye ulaşılabilir.

Yemek öncesinden bağımsız olarak Gaziosmanpaşa'da Gaga'da bir şeyler içmek için güzeldir.

heritage

Bütçeni yazarsan ona göre tavsiye verebilirim

mirty

kızılay konur sokakta donkişot dinlence evi var. lüks değil ama hoş bir yer tavsiye ederim. bira satışı var.

neil manke

Ben olsam kızılayda takılmazdım. Avm bile daha iyidir kızılaydan.

zirrealist

Midpoint Kitchenette gibi posh yerler yerine biraz daha Ankara'li gibi takilmak isterseniz Tunali'da Kitir'i onerebilirim, kumpiri enfes ortami guzeldir:

foursquare.com

zombiedeveloper

kızılaydan başka bir yer bilmediğim için kızılay yazdım :)

bütçe açısından örnek olması açısından midpoint2i vermiştim. kişi başı 40 falan oluyor işte. orta karar bir yer. isteğim biraz daha ankaralı tkaılmak :)

fakyoras

Kıtır mıtır gibi yerlerde Ankara'ya özgü bir şey yok, İstanbul'da zebil gibi benzerleri bulunan bir cafe-pub bence, ha ortamı şenliklidir, biraz gürültü vardır, nereden baktığına bağlı, kuru kalabalık da deyip kötülemek pek mümkün. Azıcık da olsun farklı bir şeyler yiyip içmek için acizane spesifik tavsiyem, güne öncelikle Ulus Ankara Kalesi civarından başlayıp (kale içi-çevresi kahvaltı mekanları ya da en azından bir Ankara simidi götürün) oradan Kızılay'ın gözbebeği olan:) sakarya'ya akmanız (burada da muhtelif barlarda demlenmeye başlayabilirsiniz), inanın bana hafif bir profil farklılığı dışında Kıtır dan bir farkı olmayacaktır. Mesela Kızılay dayken Akman Pastanesinde boza içebilirsiniz, o da iyidir. Akşam yemeği veya alkol üzeri atıştırma için en azından Esat Caddesi üzerindeki aspavaları bir deneyin derim.

candanag

tepe prime'a git,mekanlar 10 numara

Raul1903
1

mobil görünümden çık