direkt bankadaki paranızı dolara mı çeviriyorsunuz yoksa parayı çekip daha fazla komisyon veren yerlerden mi dolara geçiyorsunuz? 150 bin tl yi dolara yatırayım diyorum ama nasıl yapsam bilemedim. riske girmek de istemiyorum.




 

Haftasonu ve mesai dışında çevirme. :/ Daha pahalı satıyorlarmış. Ben burada sorup soruşturdum, enpara demişlerdi. Oradan aldım.

birşeylersoracağım

ben direk bankamın internet şubesinden aldım

sta

150 bin lira için çevirmek istediğiniz gün müşteri temsilcinizi arayın. anlık kur versinler. örneğin internet şubesi 3,85. size temsilciniz 3,82 diyebilir. telefonda bağlatın. sizden talimat isteyecek.
nezdinizde bulunan tl hesabımdan 150.000 tl alınarak 3,82 kurdan usd satın alınarak dolar hesabıma aktarılmasını rica ediyorum.
şeklinde.

o kadar da degil aga

Oyle 1 kurus 2 kurus iskonto yapmazlar. Oyle bir sey olsa 3.82 den dolari aninda bozdurup 85ten 1200 lira kar yazardi herkes 10 saniyede.

robokot

piyasaya sormak lazim. biri 3.87 verirken banka 3.82 verdi cuma bana, uzuldum.

e haliyle

@robokot : rakamlar farz-ı misal verilmiştir. elbette ki hiçbir şartta banka, alış fiyatının altında satış fiyatı vermez. Bunu belirtmeye zaten gerek duymamıştım.

o kadar da degil aga

ben büyük miktarlı dolar alacağım zaman hesabım olan şubeye gidip temsilciyle görüşüp fiyat alıyorum. bir iki defa internetten daha düşük veremem dedi iyi almıyorum dedi gittim. çoğunda internetten daha düşük fiyat verdi bana. şu an aklımda değil çok oldu alalı ama diyelim internetten 2.44 satış, 2.35 alış olsun bana 2.40 gibi bir fiyat verdi.

bu parayı gidip internetten geri satsam yine 2.35'ten alacak ben yine zararda olacam kar etmeyecem yani.

levpontryagin

arkadaşlar hangi banka ile çalışıyorlar bilmiyorum ama enpara'da alış-satış farkı 1 kuruş oluyor zaten, yani 0,01 TL. ayrıca 150bin tl büyük bir miktar da değil, gidip şubeden özel fiyat alabileceğinizi sanmıyorum.

piyasada en düşük kur makasını ben sirkeci, kapalıçarşı ve laleli'deki döviz bürolarında görüyorum. al-sat farkı 0,5 kuruş yani 0,005 TL oluyor, her zaman değil tabi.

eğer banka size özel 1 kuruş iskonto veriyorsa bilin ki zaten döviz satış fiyatı yüksektir, o banka ile çalışmayın, satarken de düşük alış kuru uygular, zarar edersiniz.

neyehbe
1

mobil görünümden çık