merhaba. arkadaşlar windows usb'si oluşturma veya format atmayı biliyorum.

sadece diskleri nasıl ayarlayacağımdan emin olamadım.

bende biri ssd(c) biri normal(d) iki disk var. ssd'de windows 10 kurulu.

şimdi yine ssd'nin içine mi kurmalıyım win7'yi? bunu yapmadan önce bu diski bölmem gerekiyor mu? bölersem mevcut sistem ve veriler gider mi? aynı sorular diğer disk için de geçerli.

 

isletim sistemlerini disklere degil, diskler icindeki 'partition'lara kuruyorsun aslinda. turkcesini bilmiyorum ama biz 'bolum' diyelim.
seneler evvel mesela tek diskimiz olurdu ama bilgisayarima girdigimizde c: ve d: diskleri gibi gorunurdu, iste bunlarin her biri bir partition aslinda. fiziksel diski belirli boyutlarda bolumlere ayirmak diyebilirim.

sen simdi ikinci isletim sistemini ssd'ye kuracaksan oncelikle diskte yeni bir partition olusturman gerekli. disk yoneticisine girip bunu yapabilirsin. mevcut veriler gitmez, sistem onu bos yerlerden ayirarak olusturucak. diger diskte de partition olustururken yine bos kalan alandan olusturulacak.

diger dikkat etmen gereken konu ise boot menu olayi. hic iki windowsu bi arada kurmadim, dolayisiyla nasil oluyor bilmiyorum ama tutoriali vardir. uefi boot secenegini falan disable etmen gerekebilir.

jedilance

teşekkür ederim hocam yeni birim oluşturdum c'de şimdi formatlayacağım.

dont judge me mom

hocam birimi olustursan yeterli, sistem kurulumu sirasinda formatliyor o zaten

jedilance
1

mobil görünümden çık