Arkadaslar dizustu bilgisayarim acilmiyor. Yani ilk olarak aciliyor ve dell yazisi ekrandan beliriyor fakat daha sonra ekran goruntusu gelmiyor, oyle simsiyah kaliyor. Tuslara basinca tuslarin falan isigi yaniyor yani acik bilgisayar ama ekrana goruntu gelmiyor. Haftasonu dell in servisi kapali, kimseye ulasamadim, ne yapababilirim, sorun ne olabilir? Oneriniz var mi?




 

televizyona bağlama imkanın varsa öyle dene. televizyona görüntü gelirse ekranda bir sıkıntı olabilir.

sutlu nescafe

Televizyona baglayamam, elimde onun icin gerekli kablolar yok

balpolen

Açılırken F8'e bas, güvenli modda çalıştır bir kez. Güvenli modda açılırsa, sonra normal modda çalışma ihtimali daha yüksek.

Lethe

dell yazısı ekranda beliriyorsa muhtemelen panel sağlamdır. dell yazısı varken bios'a girebiliyor musunuz? en son kapanmadan önce normal miydi?

muhtemelen ekran kartı, ikinci ihtimal hdd/ssd bence.

icim urperiyor

ekranda sıkıntı olması olanaksız görünüyor zira boot logosu görünmüş. eğer vatan bilgisayara falan uğrayabilirseniz, eksik kabloyu edinin ve deneyin ama büyük ihtimalle aynı sıkıntıyı yaşayacaksınız.

elinizde windows dvd'si olmalı veya bir usb'ye windows veya linux yazdırın. bilgisayarı onunla başlatın (bunun için "nasıl format atılır" diye internette arama yaparak bilgiye ulaşabilirsiniz, tabi eğer bilmiyorsanız). eğer sorunsuzca görüntü alırsanız, sorun işletim sistemi/sürücülerle alakalıdır.

ek olarak, bilgisayarı güvenli modda açmayı da deneyebilirsiniz. ekran kartı sıkıntısında en azından linux'de benim yaşadığım bir problemdi boot ekranından hemen sonra görüntünün gidip masaüstü ekranının "sinyal yok" hatası vermesi.

bir kediyim sadece gizleniyorum

rem belleği sökülebilir oluyor genelde. rem belleği çıkar normal silgi ile bi sil sokete giren kısmını sonra geri tak.

hasmetizm 2046

bence sıkıntı ramde olursa bilgisayar hiç açılmıyor, yani kendisini direkt kapatıyordu.

bir kediyim sadece gizleniyorum

@bir kediyim sadece gizleniyorum birden fazla rem olan pc de siyah ekrandan sonra açılmayan pc yi bu şekilde açılır hale getirdim. denemekten zarar gelmez. o işe yaramaz yaklaşımına kimsenin ihtiyacı yok şuan. ayrı bi kapağı varsa rami söküp, silip, geri takması 5 dk sürer.

hasmetizm 2046

Arkadaslar acildi kendi kendine jark kablosunu cikarinca, ama goturucem hafta ici yine de servise

balpolen
1

mobil görünümden çık