malum türkiye"de 2 yıllık myo bitirenler tekniker ünvanına sahip oluyor. konumları da mühendis ile teknisyen arasında oluyor.bir nevi askerlikteki uzman çavuş gibi.
avrupa ülkelerinde de durum aynı mı?



 

Almanyada bildiğim kadarıyla Fachhochschlue bitiren tekniker oluyor. bizdeki fakülte ve yüksekokul arasındaki fark gibi aynı.

masa penisi

teşekkürler,peki teknikerden ayrı olarak teknisyen de var mı? lise mezunu seviyesinde yani.

izole

Üniversiteye veya Hochschuleye devam etme planı olan başarılı öğrenciler Gymnasium (anadolu & fen lisesi gibi bişi) okuyorlar, başarılı olamayanları sanırım kendi isteğiyle veya zorunlu olarak bi alt seviye olan Realschule yani düz lise gibi birşeye atıyorlar. Burdan başlayıp başarılı olanlar Gymnasium'a geçebiliyorlar. en düşük seviye olan Hauptschule sanırım bizdeki meslek lisesi.

masa penisi

aynı mıdır derken avrupa koca kıta ?
Almanya için mesela BTA, CTA, MTA sırayla biyoloji, kimya, tıp teknikerliği var bunlar araştırma/üniversite laboratuvarlaırnda ve buna yönelik üretim yapılan tesislerde çalışıyorlar ve adı teknikerlik/teknisyenlik (bu fark bi tr'de var sanırım) Bildiğim kadarıyla avrupada 2 yıllık okul bitirsen tekniker olursun 4 yıllık bitirsen teknisyen olursun şeklinde bir ayrım yok (soru buysa?). Kelime olarak "technician" mesela 2 yıllık mı bitirdiğin 4 yıllık mı bitirdiğini hiç ama hiç ifade etmeyen bir kavram. Ki avrupada lisansı 3 yıl olan yerler de var mesela onlara ne diyecez? Avrupada biraz da şöyle bir şey varl iyakate bakıyor adamlar: 4 senelik lisans bitrmişsindir ama adamların istediği lisans seviyesinde bir insan değilsindir seni tekniker olarak istihdam eder, mühendis olarak değil. mümkün.
Bir de şu var, elektirik, metal, motor vb. üzerine lisede çok fazla dallanıp budaklanan eğitimler var, gurbetçilerin deyimiyle "meslek yapmak" bizdeki meslek lisesi eğitimi. Bu şekilde meslek yapan birinin tekrar üniversite eğitimi almasına gerek olmuyor çoğu kez.

niye ama
1

mobil görünümden çık