dediğiniz sisteme private label deniyor. piyasada bildiğin üreticilere gidip kendi adlarına ürün ürettiriyorlar yıllık alım garantileri veriyorlar. bim lerde içtiğiniz karlıtepe maden suyu özkaynak tesislerinde üretilir mesela. kendi üretim tesislerini kurmuyorlar yani. büyük marketler sebze meyvede de o şekilde çalışıyor. çiftçiyle anlaşıyor bütün ürünlerini alıyorlar ama üretimede kalite kontrol anlamında müdahil oluyorlar.
fason marka üreten firmalar var. bir veya birden fazla markaya ürün üretip etiketlerini basıyor. A fabrikasından migros markalı ürünler çıkıyor yani.
büyük firmalar yüksek hacimde üretim yaptıkları için maliyetleri küçük firmalara göre düşük. yani ıslak mendik için migros bir fabrika, peynir için başka bir fabrika kursaydı bunların hacimleri düşük olacağından karlı olmayacaktı. bu yüzden fason üretim yapan firmalara iş yaptırıyorlar. ama her sipariş veren firmanın kalite koşulları var. firma o markayı üretirken bu kalite proseslerini gerçekleştirmesi gerek. tabi ki aynı firmadan çıkan başka markalı ürünlerde bu kalitenin gözetilmesi şart değil. örnek bir çin firması, samsunga pil üretirken ürünler 100% test edilirken LG ye ürettiği pilleri 90% oranda kontrol ediyor olabilir. yani üretici firma ismi ürün güvenirliğinde bir anlam ifade etmiyor. çünkü fason üretici. önemli olan etiketteki isim. kalite standardını o belirliyor.
özet olarak, üretici firmaya değil ürün üzerindeki markaya güveniyorsan alabilirsin.
paketleme farki, o kadar. normal kendi markalarini ureten yerlere gidiyosun bana da yap hocu uzerine benim logoyu bas sekilli olsun diyorsun. siparis miktarina gore fiyatta guzellikler yapiliyor. sonra raflara.
Migros marka ton balığını Dardanel üretiyor, diğerleri de benzer şekillerde üretiliyor.
Etiketlerde yazar , bilmemne A.S adina X tarafindan uretilmistir.
taseron degil fason o.
taseron baska bi olay.