mesela normal bir okul imam hatipe cevriliyor ve o andan itibaren erkek ve kizlar ayriliyor mu ?
sabahlari erkeklre oglenleri kizlar seklinde mi oluyor ?
dersleri nasil ? normal bir liseden farkli olarak ne dersler goruyorlar ?
matematik fen bilimlerini daha az mi goruyorlar ? neden sonuncu gelmisler her siralamada ?
bunun donusturme kararini milli egitim bakanligi veriyor o okuldaki mudur mudur yardimcisi ogretmenlere ne oluyor ?
kadin ogretmenler erkek imam hatip olunca ayrilmak zorunda mi kaliyor ?
kuzenim imam hatip lisesi mezunu. bildiğim kadarıyla yanıtlayayım.
sabahçı öğlenci yok. ders sayıları fazla olduğu için tam gün eğitim var. doğal olarak erkekler ve kızlar aynı zamanda ama farklı sınıflarda eğitim görüyolar.
matematik fen normal bi düz lisesi ile aynı. kuran, tefsir gibi dersler sayıca daha fazla. benim kuzen x'i yalnız bırakmayı benden öğrendi. geometri hocası sınavdan önce soruları veriyodu. sınıftan dersleri iyi olan 2 kişi filan vardı sadece.
okulda erkek sınıfına erkek öğretmen, kadın sınıfına kadın öğretmen girecek gibi bi zorunluluk yok.
imam hatip mezunlarının fen bilimlerinde kötü olması bu okulların bilime karşı olmasından değil eğitim amaçlarının bu olmasındna kaynaklanıyor. facebook'ta falan okulların ygs sınav başarılıları paylaşılıp olay çarpıtılıyor. bu okullar aslında meslek lisesi statüsünde. yani imam ve hatip yetiştirmek için varlar. nasıl sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin matematiği kötüyse ve ilerde hemşire olacaklarsa buradan mezun olan çocuklar da ilerde imam, müezzin olacak. en azından açılma amacı bu. doğal olarak da sayısal derslerin yetersiz olması normal.
imam hatip liseleri bildiğin meslek lisesi. o liselerde nasıl ağırlıklı olarak torna tesviye, kuaförlük, muhasebe, bilişim vs. gibi alan dersleri varsa imam hatiplerde de benzer şekilde arapça, kuran, tefsir gibi dersler ağırlıklı. eskiden beri belli başlı bir kaç meslek lisesi hariç geri kalanı matematik, fen, sosyal gibi alanlar bakımından çöptür zaten. oralarda teknik şeyler öğretirler. o yüzden matematik fen üzerinden yapılan değerlendirmelerde sonuncu olmaları şaşırtıcı değil. ellerine alet edevatı verip bir makine onarma yada kuran okuma vs üzerinden değerlendirme yaparsak da anadolu/fen liseleri sonuncu olur doğal olarak. ortaokul imam hatiplerinin müfredatı ise şöyleymiş: altinyayla58.meb.gov.tr
erkek-kız ayrı olacak diye bir kural yok ama bazı okullar erkek ve kız imam hatip diye ayrı olabiliyor da. öğretmenlerde için de durum aynı okuldaki tüm öğretmenler kadın ya da erkek olacak diye bir kaide yok. yatılı olanlarda yatakhane sorumlusu öğretmenler aynı cinsiyetten oluyordur. nasıl bir şey hayal ettin bilmiyorum ama okul dönüştürülünce bütün öğretmenler gidiyor yerlerine tamamen yenileri geliyor gibi bir durum yok. bütün müdür, müdür yardımcıları akp kadrolarından zaten şu an. onlar belli kurallar içinde aynen devam ediyor. öğretmenler de branşlarına ve ders sayılarına göre kalıyorlar ya da tayinle, görevlendirmeyle vs. başka okula geçiyorlar.
ben baya baya liseli kuran kursu zannediyordum orayı. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. imam hatipler sadece imam ve hatip yetiştiriyorsa millet niye buraya gidiyor gerizekalı mı ? bu kadar imama neden ihtiyacımız var ?
insanlar imam ya da hatip olmak için gitmiyor buralara, çoğunun başka seçeneği yok. bütün düz liseler falan hep imam hatip oldu. sınav sonucunda iyi bir lise kazanamadın diyelim, bu durumda gidebileceğin okulların büyük kısmı imam hatip. onun dışındaki meslek liselerinin de çoğu acayip acayip tiplerle dolu. aileler de çocuğumuz bunlarla muhattap olacağına imam hatipte din diyanet öğrensin hiç olmazsa diyor. ayrıca memuriyet sınavlarında falan imam hatip mezunlarına baya kadro açılıyor diğerlerine oranla. zaman ilerledikçe daha da artacak bu avantajlar. insanlar bundan faydalanmak istiyor.