kıkırdak ve eklemlerin güçlenmesi için vitamin önerebilir misiniz? sol dizim spordan dolayı ara ara ağrıyor, kas gevşetici kullanıyorum ama diz kapağımı güçlendirmem gerekiyor, bunun için ne tür vitamin önerirsiniz?

kemik suyu filan iyi gelir mi?


 

dizinin neresi ağrıyor? yanlış çalışıyor olabilirsin.
kondroidin ihtiva eden takviye alabilirsin

cekilmis gayfe

diz kapağımın içinde bir nokta. merdiven inerken ya da azıcık da olsa topuklu giymişsem hafiften ağrıyordu. doktor iki muayene etti, eğdi büktü. çaprazlarda bişi yok, bilmemnerde bişi yok filan dedi. çömelme hareketi yapma, bisiklet yapma dedi ve kas gevşetici ve hyaluronic acid yazdı gönderdi. sanırım bunlar iyi geldi, bir haftadır ağrı yok, ama ben de extra bir önem gösterme oluştu şimdi, haftada bir iki gün kemik suyu içersem iyi gelebilir.

spor yapanlar! dikkatli olun.

füt

yanlış bi hareket yaparken saplanmıştır ağrı. doktorun verdiği ilaçları iç ağrın yoksa neyi zorluyorsun ki daha :)

cekilmis gayfe

Kemik suyu vs olayını bilmiyorum ama asıl spor yaptıkça güçlenecek zaten. Aynı sorun bende de vardı (koşuya başladığım zamanlar), mr çekildi bir şey çıkmadı. Doktorun tavsiyesi üzerine bacak kaslarımı güçlendirmek için ağırlık çalışmaya başladım ve sorun kalmadı.

Spor yaparken çok yüklenme.

peggy

patellar kondromalazi var buyuk ihtimalle. Leg extension yapmayin. Quadricepsleri guclendirmek onemli. Internette, kondromalazi icin guclendirici egzersizleri bulabilirsin.

marcelorios

Kemik suyu iyi gelir derler. Ayrıca yogurt kefir boza gibi fermente besinler ve çinko da bağ doku onarımında faydalı oluyormuş.

curukturpkokusu

bsikletçiler tarafından diz ve eklem ağrılarında kullanıldığını gördüğüm glucosamine tabletleri var. ilaç değil, supplement kategorisinde geçiyor.

kullandım mucize gibi diyen de var, bir işe yaramıyor diyen de. araştırın isterseniz.

filteria

Ben bisiklet sürmekten diz kıkırdaklarını ve menisküs ünü zedelemişim. Ve maalesef tam iyileşme yok. Çok dikkat etmeli. Hastalık başlangıç noktasındaysa besin takviyeleri, buz uygulaması ve dize yük bindiren her türlü hareketten üç dört ay uzak kalarak atlatabilirsin. Ve çok çok çok dikkat etmelisin. Hayatın boyunca birçok şeyden uzak kalman gerekebilir.

ilkinci

Ben sol çapraz bağımdaki yırtık nedeniyle glucosamine kullanıyorum. Başlayalı bir ayı geçti, henüz bir faydasını görmedim. 6 ay kullanmak gerek diyenler var, devam edip göreceğim. Bir yandan bisiklet kullanmaya devam ediyorum.

creepy
1

mobil görünümden çık