aslında ben tm çıkışlıyım ama yabancı dilden girmek istiyorum.
Başvuru süresinin dolmasına az kaldı, ne yapmam gerekiyor?
7 senedir uzağındayım bu işin, bilen biri tane tane anlatırsa çok ikrama geçicek:)
Şimdiden teşekkürler.

 

öncelikle şu an başvurusu devam eden YGS'ye gireceksiniz. bu bir çeşit baraj sınavı. daha sonra haziran'da LYS'ye gireceksiniz. yabancı dil sınavı LYS-5 oluyorr, sizin girmeniz gereken o.

YGS'de 40 türkçe, 40 matematik, 40 fen bilimleri ve 40 sosyal bilimler sorusu oluyor yanılmıyorsam. konu ve alan dağılımlarını bilmiyorum. LYS-5'te 80 soru oluyor. puanınız, seçeceğiniz bölüme göre değişiyor. şöyle ki, ingilizce-almanca-fransızca DİL 1 kategorisinde. ispanyolca ve italyanca DİL 2'de. rusça DİL 3'te. her dilin böyle grubu var.

DİL 1 için LYS puanı çok ağırlıklı, %70 küsür etkisi vardı sanırım, YGS'ninki düşük. DİL 2'de YGS'nin ağırlığı biraz daha artıyor. DİL 3'te ise YGS'nin ağırlığı LYS'yi geçiyor. yani ingilizcen çok iyi olduğu için istanbul üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü kazanabilecekken, matematik ve coğrafya çözemediğim için gazi rusçaya giremeyebiliyorsun DİL 3 puanın çok düşük kaldığı için jsjfks öyle saçma bi sistem. özetle bu şekilde ama.

velhasıl ingilizce-almanca-fransızca bölüm okumak istiyorsanız, LYS'ye çok ağırlık vermeniz lazım. DİL 2 kategorisindeki diller için LYS önemli ama YGS'nin de hatırı sayılır payı var. DİL 3'tekiler içinse sağlam YGS çözmek gerekiyor - ha dilde çok iyiyseniz yine bir şekilde kurtarırsınız çünkü DİL 3 bölümlerinin puanı çok yüksek olmuyor genelde.

der meister
1

mobil görünümden çık