Uzak bir akrabamızın oğlu, eşiyle öğretmen iken görevden atılmış. Sorum şu; bu insanların geleceği ne şekilde yönleniyor? Kamuda tekrar görev alamıyorlar diye biliyorum ama özel sektör de iş vermez sanıyorum böyle bir sicili olana. Peki bu insanlar açlıktan ölecek mi, noolacak?
Peşin not: hakedip haketmediği konusunu bir yana bırakıp değerlendirirseniz iyi olur. Çünkü gerçekten merak ettiğim nokta soruda.



 

damgalanıyorlar, dolayısıyla özel sektörde de mesleklerini yapamıyorlar. evlere temizliğe giden kadın savcılardan bahsediliyor, o derece.

zgrydn

Özel sektörde de iş bulamazlar.Köyüne dönüp çiftçiliğe başlayan duydum.

komando kani var bende

atılan öğretmenlerin lisansı da iptal ediliyor diye biliyorum yani özellerde iş vereni bulsalar bile öğretmenlik yapamıyorlar zaten. asgari ücretle falan çalışan lise mezunu, vasıfsız işçilerden bir farkları kalmıyor. o tür işler bulma konusunda da çok sıkıntı yaşayacaklarını sanmam damgalanma nedeniyle ama üniversite okumuş, senelerce öğretmenlik, yöneticilik vs. yapmış adamların temizlik, getir götür gibi işler yapabilmesi kolay değil. yapsa da kazanacağı 3 kuruş para zaten. becerisi ve çevresi olan ticarete atılıyor. bizim bir tanıdık ilk dalgalarda atılmıştı, tavukçuluk işine girdi mesela o.

sağlıkçılar ise özellerde kendi mesleklerini yapabiliyorlarmış. iş bulma konusunda da pek sıkıntı yaşamıyorlar diye duydum. doğrudan tanıdığım biri yok bu şekilde o yüzden ne derece doğrudur bilmiyorum.

nrmnm

@nrmnm, özel sektörde işverenler adı bu şekilde çıkan birini işe almak istemez, istese de iktidardan çekinir gibi geliyor bana. Ticarete atılsa, yine aynı şekilde ondan mal alacak adam da aynı kaygıları yaşar sanıyorum. Ben akıbetlere dair hiçbir örnek görmedim çevreden, verdiğin örnekler iyiymiş yine.

manuel mandalina

Bizim okuldan gidenlerden biri kahvehane açtı, lig tv li filan.

wilhelmwasmuss

Bizim bölümden atılan asistanın eşi öğrenci işlerinde çalışıyor, geçen arkadaş diploma alırken diploma kiralama ücretini filan sordu.

özel sektörde resmi olarak mesleklerine yönelik iş bulamıyorlar. Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama atılanların sigorta girişinde uyarı ibaresi çıktığını söylüyorlar. Sigortasız, kaçak çalıştıran olursa da risk almış olur. Herkes de o riski alamaz.

ekrem abiniz

fetö okullarında müzik öğretmenliği yapan bir tanıdık vardı çalıştığı okullar kapatıldı,meslekten ihraç edildi ve lisansı da iptal edildi öğretmenlik istese de yapamıyor,en son düğünlerde müzik organizasyonu yapan bir firma da işe girmişti.

sealth

Akpli bi yöneticiye bu durum anlatıldığında ağaç kökü yesinler demişti. Sistemli bir şekilde ölüme terkediliyorlar

Kamuda doğrudan veya dolaylı çalıştırılamazlar. Dolaylı deyince işin içine her yorum giriyor. Özel okullar milli eğitim den onay alarak öğretmen istihdam ettiği için milli eğitim onay vermiyor.

Normal piyasada vasıfsız çalışmak zorundalar omda da insanlar ya tepki gösterip ya da devletle karşı karşıya gelmekten korktuğu için almıyor

Sağlık hizmetleri de bitti. Gss ye de dahil olamıyorlar. Gelir testi yaptırıp gelirleri olmadığı için sağlık hizmetinden yararlanmak istediklerinde kaymakamlıktaki personel hakkınızda birşey yapamayız diyorlar

Suriyelilerden daha kötü durumda yani.

efruz

@duyulması, geçmiş olsun.. sağlık olsun diyelim.

@ekrem, sigorta @efruz, sağlık hizmeti konusu çok acayipmiş..

manuel mandalina

Geçen gün berberde bir öğretmenin emlakçılık yapmaya çalıştığını söylemişlerdi.

mr2alp

aileden ya da yakın çevresinden sahip çıkanlar olursa, günü kurtaracak işler bulabiliyorlar. çevreden iki tanıdığım var böyle. biri öğretmen, babasının reklam-tabela atölyesinde çalışmaya başladı. diğeri emniyet müdürü, kardeşinin şirketinde çalışmaya başladı. aileden, çevresinden destek bulamayanların durumu ise pek iç açıcı değildir. ihraçların üzerinden henüz çok fazla zaman geçmediği için eldeki birikimleriyle idare edebiliyorlardır kıt kanaat. o birikimler suyunu çekince çarşı karışır. bi, her türlü musibeti hak eden hainler var, onların başına gelecek her şey müstehak. zaten devlete, millete düşman, beyinlerini terk etmiş adi tetikçiler bunlar. bi de, fetöye geçmişten gelen gönül bağı olan ancak fiili hiç bir suça/eyleme iştirak etmemiş, destek vermemiş, hak vermemiş kişiler var. bunlar ihraç edilmelerine rağmen devletine, milletine hala bağlılar. işte bu insanlara sahip çıkılmalı, kaybedilmemeli. devletin bu insanları kazanması lazım.

elinde tivit
1

mobil görünümden çık