stepne vesaire bunları geçelim, cidden merak ediyorum. bir kaç ay öncesine kadar rte'ye, başkanlığa, cumhurbaşkanlığı sistemine falan kin kusan adam birden neden 180 derece döndü? salt politikacı olmakla açıklanamaz diye düşünüyorum?




 

akp ile birleşecekler işte. ne vaadettiler bilmiyoruz ama çıkarları var mhp'nin.

Edit: altlardaki yoruma bakacak olursak mhp değil bahçeli demek daha doğru olur, evet.

dedimmidemedimmi

akp'ye ters köşe yapacak. 330'u bulamayacaklar.

humat

Yem gibi düşünüyorum bu yaptıklarını. Sayı ihtiyacı olacaktır bazi oylamalarda akp nin onlara karşı koz olarak kullanacak mv sayılarını... Örneğin hdp ye olan operasyonlar bence mhp istediği icin yapıldı...

tociess

@humat ben de öyle umuyordum bir ara ama hiç sanmıyorum. bu tarz hayallerim artık yok maalesef.

dedimmidemedimmi +1

mhp'nin çıkarları olduğu için akp'ye yanaştı. muhtemelen de açılım sürecini bitirdiği için bir sempati de duymaya başladılar.

himmet dayi

mhp iktidarda olmasa da politikaları iktidarda. ayrıca rte, bahçeli'nin mhp başında kalmasını sağladı (akşener olayı). şu anki pozisyonu bunun karşılığı olabilir.

zgrydn

Bunu anlamak için MHP'deki seçim sürecini anlamak gerekir. Bahçeli MHP'de popüler bir isim değil. Olağanüstü kurultay ve seçim ile birlikte partiden ayrılması kesin idi. Bunu engellemek için Erdoğan ile anlaştı. Yani ortada MHP'nin bir çıkarı yok, Bahçelinin koltuk sevdası var. Erdoğan yargı aracılığıyla MHP'deki seçimi engelledi, Bahçeli de ona destek oluyor. Mesele bundan ibaret.

niyeti bozuk http nesnesi

welcome to politics.

salt politikacı olmakla ilgili bir şey bence. politikacının dün ne dediği önemli değildir. bugün kendisine neyin yarar sağladığı önemlidir. bugün bu görüşü savunmak fayda sağlıyorsa onu savunur.

ben de politikacı olsam aynını yaparım.

levpontryagin

levpontryagin +1

siyasetçi olmak bunu gerektirir. bu siyasetçilere fazla anlam yüklüyoruz, fazla hayatımızın içerisine alıyoruz, halbuki çok büyük bir çoğunluğu tamamen kendi çıkarını düşünen bencil tipler. bu sadece ülkemizde değil, her yerde böyle. hakikaten milletvekili olan siyasetçilerin ise bir zaman sonra bırakıp akademiye geri döndüğü görüldü zaten. misal, aykan erdemir. aykan erdemir gibi kaç tane milletvekili var şu an mecliste? bu leş ortamda barınabilecek biri miydi o adam? dayanamadı herhalde ki döndü. dolayısıyla salt politikacı olmakla açıklanabilir bence.

philus

parti başkanlığını kaybetmemek için herşeyi yaptı ama kaybedecekti. partinin başında kalmak için hükümete yanaştı. böylece akşener ve diğer adaylar güçlerini kaybetti.

+ siyasetçilere fazla anlam yükleniyor.

dafuq

Gizli ajanda. Normal zamanlarda seçmenin suyuna gider, gazlar. Tüm kritik zamanlarda gizli ajandasına geri döner. Bilin bakalım bu gizli ajandada sizin halk olarak çıkarınız ya da söz hakkınız var mı?

Ayrıca bu adamın akpye ters köşe yapmasını hala bekleyenler var ki onların acizliğine çok gülerim.

osssy
1

mobil görünümden çık