Duyurunun film guruları,

Özellikle filmleri indirerek arşiv yapanlara bir sorum var.
Abi yer kalmadı, n'apıyorsunuz filmleri? Doldukça harici hdd mi alıyorsunuz? İzlediklerinizi siliyor musunuz?
Benim genele oranla sildiğim film sayısı çok az oluyor.

Şu an yer açmak için, "izlediklerimi silsem mi acaba" gibi bir düşünceye kapıldım ama kıyamıyorum da.. Çoğu 1080p, 3D'ler falan.. Ne istifçiymişim arkadaş. Arada sildiklerim de oluyor tabi ama toplamda 4 TB veri birikmiş. PC'de olanlar falan da var.
Başka bi yolu falan var mı, yoksa acımadan silsem mi?

 

harici hard disc e alıyoruz biz.
sonra bilgisayardan siliyoruz.

interview with the vampire

Ben de türk filmi arşivi yapıyorum ve yer kalmadıkça yeni harici alıyorum aynen. Hatta çok kıymetli filmleri iki hariciye birden atıyorum birine bi şey olursa birindeki dursun diye. Asla film silmem çünkü sildiğim filmi bilmemkaç sene sonra izlemek istersem internette bulabilir miyim belli değil.

buff

"artık internet var"cıları hiç anlayamıyorum. Netflix hesabım var, yine de izlemek istediğim her film yok. Ayrıca Türkiye'deyiz işte, internet kesiliyor yavaşlıyor elektrik gidiyor vs. ben her zaman sevdiğim şeyleri offline olarak depolamaktan, anında ulaşabilmekten yanayım.

2tb'lık bir harddiskim var, onda filmler diziler var. Öyle 20gb'lık filmleri arşivleyen biri değilim 3-5gb'lıklar yetiyor şimdilik. Diğer kişisel şeyleri mesela ayrı 3tb'lık diske de yedekliyorum, çift kopya olsun diye.

Harddisk al ama tek harddiske de güvenme. Mesela çok çok sevdiklerini ikinci bi diske de at. (ileride ssd'ler çok ucuzlayınca bu dertler bitecek. Mekanik diskler sıkıntı)

rodriguez2

ben de yıllardır böyle uğraşıyordum. baktım bunun sonu yok. zaten bir süre sonra fark ettim ki izlediğim filmi tekrar izlemiyorum ya da çok nadiren. onun yerine yeni bir şey izlemek daha mantıklı geliyor. bu yüzden izlediğim filmlerin afişlerini arşivliyorum. sadece çok kıyıda köşede kalmış, zor bulunan filmleri atıyorum hdd'ye. diğer türlü filmleri illa ki buluyosun internette.

hele bir de 10 sene sonrayı falan düşününce internette bulunamayacak film vs. olacağını pek düşünmüyorum. internet hızı da illaki artacak. fiziksel depolama kavramı ortadan kalkacak belki de. her şeyi bulut hesaplarında depolayacağız bence.

olkol

ben de 3 senedir duraklattim bu olayi dvd'ye divx arsivi yapiyordum. bazen sıkılıp, bırakıyorum. dizileri de öyle.

hdd yerine iyi kosulda saklanmis dvd'de saklıyorum

evimin paspasi

@olkol, afiş olayı çok mantıklıymış ilerisi adına, teşekkürler

Improbable
1

mobil görünümden çık