ve neden? her ikisi de server side için bildiğim kadarı ile ama javascriptten sonra hangisine devam etmeliyim sizce?




 

ikisi de server side değil angular frontend mvc frameworku.

masa penisi

@masa penisi'nin dediği gibi ikisi çok farklı şeyler. server side gitmek istiyorsanız node.js iyidir.

frontend gidecekseniz eğer angular 2 veya react tavsiye ederim. hatta react'ı daha çok tavsiye ederim.

bedbed

angular ile node, elma ile armut gibidir karşılaştırılamaz.

node js vs meteor js olabilir mesela.

skid row

Angular Js: front-end MVC frameworku. en buyuk avantaji model (yani sayda kullancagin data) ile view (yani sayfani goruntusu, html kaynagi) ile cift tarafli baglanmasidir (two side binding). Nedir bu two side binding? Ornegin backend den bir data cektin bunu sayfada gostermek icin geleneksel yontemlerle javascript veya jquery kutuphanesi ile sayfaya eklemen gerekli ki kullanici gorsun. yada sayfada bir textbox kutuya kullanici veri girdi, bu veriyi yine ayni teknolojilerle cekmeli ki datayi back-ende gonderebil. angular.js ile buna gerek yok cunku "view" tarafinda degisen herhangi bir property model tarafindaki datayi degistirir. angular js bunun yaninda karmasik web uygulamalari icin temiz bir cati olusturur. yani modal-view-controller birbirinden ayri ve temiz olur.

node.js: bu ise javascript kodunun back-end de calismasi icin kullanilan yapidir. bu sayede front-end ve back-end de ayni dili (javascript) kullanmis olursun. iki ayri bilgi birikimi gerekmez, bircok durumda veri degisim formatlari icin "parsing" yapmaya ihtiyac duymazsin cunku veri degisimi icin JSON kullanip iki tarafta da javascript ile isleyebilirsin. Server paralel thread ile isleyebilir ve iyi bir performans alirsin.

gunumzde yapilan en buyuk karsilastirma
- angular.js(google) ve react.js(facebook)
- node.js ve diger backend diller (java, c#, ruby vs. )

React.js: angular.js gibi komple bir framework olmasada ozellikle view tarafinda cok kullanisli.

Benim kissel onerim "front-end"de angular JS 2 (typescript ile birlikte), "back-end"de node.js kopru olarak, back-end java. Paypal tarafindan da kullanilan bu model performans olarak buyuk web uygulamalarinda hizli gelistirme, hizli prototip, performans, modularity ve saglamlik konusunda cok iyi test sonuclari veriyor.

emrahday

yukarida denmis ikisi farklis seyler. dinamik server icin node.js tabii ki standartlarin basinda gelir. front-end icin angular veya react degil vue.js der kacarim.

robokot

ingilizcen oldugunu varsayiyorum:
www.quora.com

@emrahday paypal backendi hakkinda yakin zamanli blog yazisi mevcut mu? en son 2013 tarihli javadan nodejs gecise dair seyler gorebildim.

samicin
1

mobil görünümden çık