
sınavların geçerlilik süreleriyle hiç alakam yok ama min 2 yıl diye biliyorum. bugün puanı al, 2 sene içinde bi yl-dr programına başvurman gerekiyor.
bazı okullar senede tek başvuru açıyor -mesela deü yl için yılda 1 dr için yılda 2-
okulların başvuru tarihleri değişiyor, akademik takvime göre belirli oluyo yine deü için yazın ortasında başvurular alınırken, itü, iü, odtü ağustos sonu başvuruları açıyor güz dönemi için. bahar dönemi iste genelde ocak ayında başvurular başlar mulakat vs yapılır şubattaki güz dönemine yetiştirilir.
yani öyle eylül de başvurdum kabul aldım şubatta gel ders başı demezler eğer tüm koşulları sağladıysan eğitim dönemi 1 hafta sonra mı başlıyor çat ders başı yaparsın. ya da yapmazsın -ingilizce belgen eksikse- işte burada da okulun sana verdiği bilimsel hazırlık sürecin işliyor falan-itü ve iü de bir sene ingilizce belgeleme üzerine vakit veriliyor sen o süre boyunca ingilizceni belgeleyene kadar ders alamıyorsun falan-
