Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

(İki hafta kadar önce yine bu soru ile gelmiştim. Bir gelişme kaydedemediğim için belki bu sefer yardım edebilecek, fikir verebilecek birilerine ulaşır diyerekten bir şeyler daha ekleyerek ikinci kez yazıyorum. Kusuruma bakılmasın.)

Fransa'da yüksek lisans yapıyorum. En geç iki haftaya staj dolayısıyla Paris'e taşınmam gerekiyor. Hani şimdi ev bulsam sabaha taşınacağım zira amacım iş başı yapmadan önce bi Türkiye ziyareti yapmaktı, yalan olucak muhtemelen. İş yerim 1. bölgede. Amacım banliyölerden ziyade 20 bölgenin içinde kalabilmek. Merkeze ne kadar yakın yaşarsam o kadar iyi hesabı, ama uzak olursa da yapacak pek birşey yok artık bir süre idare edeceğim zira işin ucunda evsiz kalmak da var. Para mevzusu da işin içine girdiğinden daha da daralıyor seçeneklerim.

Tek başıma 15 m2 bir stüdyoya da çıkarım, bir eve 3. kişi olarak da girerim. Hepsi bana uyar. Bu ev arkadaşı aranan siteleri filan öğrendim ama uygun birşey çıkmadı. An itibariyle Paris'te yaşamadığımdan bir hayli zorlaşıyor tabi aramak da, muhtemelen haftaya gitmem gerecek.

Çok uzattım, buraya yazmamın nedeni hani aranızda Paris'te yaşayan vardır, ev arkadaşı arıyordur kısa süreli olsa da veya Paris'te yaşayan bir tanıdığınız için geçerlidir bu durum. Birileri ev boşaltıyodur, fiyatı da makuldur vs.

Açıkçası stüdyo/ev bulmamı kolaylaştıracak her türlü öneriye, fikre açığım.

Moderatörlerden ricam, 1-2 gün üstte kalabilirse sevinirim. Geçen sefer belirtmemiştim hani yurtdışı absürd durur filan diye açıkçası ama Münih ilanını görünce ben de şansımı deneyeyim istedim:)

Şimdiden teşekkürler.

 

sana ne kadar yardımcı olur bu bilmiyorum ancak olur da bulamazsan sokakta kalacağına ya da hostele para vereceğine www.couchsurfing.org adresini deneyebilirsin. Belki daha önceden duymuşsundur bu siteyi. Bilmiyorsan bile nasıl işlediğini araştırabilirsin. Lakin ben Parise gidip hiç tanımadığım bir kız arkadaşın evinde 2 gün konaklamıştım. Sağolsun oldukça misafirperver davranmıştı bana. Sen de bu siteden geçici olarak kalacak yer bulabilirsin.

solistra

jeunesturcs diye bir mail grubu var yahooda, üye değilsen oraya üye olup yazabilirsin ev arıyorum diye, pariste yaşayanların mail grubu bu ve sürekli ev arayanların bazen de ev önerenlerin mailleri dönüyor . bir de cite universitaire diye bir yer var içinde birçok ülkenin yurdunun olup türkiyenin olmadığı. ama bazen bazı ülkelerin boş odaları oluyor, bir de sen şimdi 2. döneme yakın gidiyorsun belki boşalan yerleri de vardır sormanda fayda var. burası 13. bölgede ve bence baya güzel bir yerde. artı öğrenci olarak statünü bilmiyorum ama crous a da yazabilir veya parise gidince konuşabilirsin küçük ihtimalle onlar da sana yurt bulabilirler. yurt önerdim çünkü ev bulmak oldukça zor şansın ve tanıdığın olmadıkça.

schweppes1

Umarım bulursun kardeşim :) Benim kuzen paris'teydi ama 2 ay önce falan geldi. O da bir arkadaşının yanında kalıyordu gerçi. Denk gelse iyi olurdu da gelmedi işte. Halledeceğini umuyorum, kolay gelsin :)

only alcoholica

paris başkonsolosluğumuza da danışabilirsin. santral numarası: 00 33 1 47 12 30 30. konsolosluk boulonge'da, 16. bölgede ama merkeze 9 ve 10 no.lu metrolarla max 20 dakikada gidersin.

jellybonqueen
1

mobil görünümden çık