[q]
(2) 

paralel ekşi

douglas #1147184
Düşündümde bu tip cemaat türü şeyler genellikle arasında bir örgütleşme ile bir yere geliyorlar. Yani AKP'li olan ben partiliyim deyip başka bir partili arkadaşla konum, statü fark etmeksizin bir çeşit iletişim kuruyor aynı şey geçmişte cemaat içinde geçerliydi. Ve şimdi diğer cemaatler içinde. Bu örgütlenme tarzı hep böyle sağ kesimde mi oluyor? Hiç sol kesimde bu tür kayırmacılığa dayanan bir sistem yok mu? Mesela ben ekşiciyim deyip böyle bizde kontrolü ele alsak falan olmaz mı?

Not: Cesur Yürek


 

solda hep fikir ayriliklari olur ve aslinda normal olan budur. bu sekilde farkli fikirlere sahip insanlarin da sesinin duyulma olasiligi artar. tektiplesmeden kurtulunur. yani farkliliklar bir anlamda tesvik edilir, zaten solcu guruh daha okur yazar insanlardan olusur. cogunlukla akademisyen veya is degil meslek sahibi kisilerdir. yani dusunmeye, evrilmeye meyillidir.
sagcilar ise biatcidir, tuccardir, dusunmek falan onlara vakit kaybi gelir. mesela birseyin maddi faydasi yoksa onlarin gozunde faydasizdir. guce taparlar, dolayisi ile kolay tertiplenip toplanirlar, o donem coban kimse onun pesinden toplanip giderler.
iste boyle vs vs

mavicorap

Bizim neden birlik olamadığımızı şimdi anladım. tümevarım ve tümdengelim farkı gibi. Yinede ilginç bir çelişki var sanırım. Sağcılar fikri olmadığı için kolayca sürü haline gelebilir anlıyorum ama solcular özgür bir bakış açısında olduğundan toplanma, odaklanma mümkün değil gibi görünüyor şeklinde bir cevap aldım genel olarak. Ama yinede ilginç geliyor. Cidden toplanmadan, örgütlenmeden iş yapmak mümkün mü?

douglas
1

mobil görünümden çık